Следва

Комбинезон 31 - Ранно пролетно, леко френско вдъхновение

Името й е FREYA – Петата дизайнерска колекция на Ивайло Серафимов под лейбъла YVAILO

Под лейбъла YVAILO, базиран в Лондон, талантливият и любим роден блогър Ивайло Серафимов и творческият му екип представиха петата си поредна дизайнерска колекция за предстоящия есенно-зимен сезон, за първи път с видеореализация...

All fashion преди 10 години

Под лейбъла YVAILO, базиран в Лондон, талантливият и любим роден блогър Ивайло Серафимов и творческият му екип представиха петата си поредна дизайнерска колекция за предстоящия есенно-зимен сезон, за първи път с видеореализация. Колекцията носи нежното скандинавско име FREYA, като първоначалното вдъхновение за нея идва от приказката на Ханс Кристиян Андерсен „Снежната Кралица“. Само че креативният отбор на марката е направил своя, по-тъмна версия на популярната история:

През високи планини и безкрайни гори, сини езера и малки села, там където зли ветрове брулят безмилостно света, където свършва земята и започва ледът, където нощта цари над деня, там, на един стръмен, снежен връх в пуст и тъмен замък, живееше в забрава красивата ФРЕЯ. Лицето й беше бяло като сняг. Устните й - с цвят на стара кръв, а очите й, черни като мастило, бяха пълни с тъга и омраза. Сърцето й отдавна беше станало на лед. ФРЕЯ беше счупила всички огледала. Образът й в тях пълнеха душата й с лудост. Отдадена на тъмнината, скитайки като сянка от стая в стая в празния замък, тя искаше да забрави за него, любовта й. Само розите червени, самотни като нея, и напомняха, че някога и тя бе обичала.

Така звучи тяхната версия на обичаната и прочута приказка, която обяснява защо FREYA е тъмна, мрачно романтична, изчистена откъм силует колекция, показваща YVAILO в различна от досегашните светли тематики на марката.

Цветовете са също силно драматични - черно, винено червено и тъмносиньо, а принтът на едри рози дава сериозния тон на прекрасните роклите. Розата в колекцията не е случайна. Тя е създадена по снимки от личната градина на Ивайло, които са поръчани да бъдат изрисувани върху плата.

Освен красива, колекцията е етична и пази природните ресурси. Дрехите са без употребата на каквито и да е било животински кожи, а част от сумата за всяка продадена дреха ще отива във фонд за опазване на дивата фауна.





















More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 9 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.