Следва

"Заедно в час" набира учители-лидери

EXIT 2014: Fusion Stage ще ни отведе на околосветско пътешествие за четири дни

Asian Dub Foundation (Великобритания), The Afghan Whigs (САЩ), Mighty Oaks (Германия) и Tricot (Япония) ще се изявят на втората по големина сцена за музика на живо на EXIT 2014...

 

Music преди 10 години

За пореден път Fusion Stage – втората по големина сцена за жива музика на EXIT и новаторската Riffs & Beats Stage ще ни отведат на околосветско пътешествие от 10 до 13 юли.

То ще започне с британски дъб, ще продължи с американски рок, ще премине през германски инди-фолк, чак до корейски ембиънт метъл и японски алтернативен рок.
 
Петък, 11 юли е денят, в който публиката в Нови Сад ще се срещне с британските музикални вóйни от 21 век – Asian Dub Foundation. Групата представя стил, в който с лекота се комбинират джънгъл ритъм, дъб, пънк китари и традиционни индийски мелодии. През своята богата музикална кариера Asian Dub Foundation  са делили сцена с артисти като Rage Against The Machine, The Cureи Radiohead. Тазгодишното им турне е по повод техния нов албум The Signal and Noise, а концертите им гарантирано са адреналиново изживяване, което създава ярки спомени.
 
След като обяви излизането на своя седми албум Do To The Beat тази пролет, популярната американска група The Afghan Whigs се завърна ударно към алтернативния рок. Бандата, която си спечели много верни последователи в този жанр, показа на феновете си какво ги очаква още със сингъла Algiers, подкрепен от въздействащо видео. На представянето си на Fusion Stage на 10 юли, The Afghan Whigs ще ни залеят със своите мрачни рок мелодии, подправени с точната доза традиционно американско звучене и допълнени от смислени текстове с щипка черен хумор.
 
Германската банда Mighty Oaks, съставена от три момчета от различни страни, ще излезе на Fusion Stage в неделя, 13 юли. Историята за сформирането на бандата напомня началото на виц: американец, италианец и англичанин влизат в бар някъде в дебрите на берлинския електронен ъндърграунд и сформират... инди фолк група. Музиката им е непретенциозна, но интригуваща и почти веднага заформят фен база от цял свят, която обожава приятната смесица от акустична китара, мандолина и дайре, допълнени от китара, барабани и текстове за любовта и природата. Mighty Oaks са били подгряваща група за концерти на Kings of Leon и Chvrches, а освен това преди около месец издават и първия си албум Howl, чиито пилотен сингъл Brother моментално се превръща в хит.

 
Може да звучи невероятно, но е факт - ембиънт метъл група от Южна Корея е едно от най-горещите фестивални имена през 2014 и EXIT не е изключение! Фантастичният пост-рок и авангарден звук на Jambinai е постигнат посредством традиционни корейски музикални инструменти, в помощ на които се включват електрически китари и електроника. След големият успех на първия им албум Difference, корейската банда обяви излизането на втория си албум през май 2014 – именно него ще представят на 13 юли на Riff & Beats Stage на EXIT.


*Jambinai
 
През същия ден Fusion Stage ще посрещне японската алтернативна рок група от КиотоTricot. Съставена от три момичета и момче на барабани, групата изглежда като излязла от нелепа реклама за дъвка, но това не трябва да ви заблуждава! Тяхното експериментално звучене ще отвее всяка мисъл от главите ви и ще почувствате нуждата да започнете да скачате и танцувате на фона на техните пост-рок ритми, съчетани с непредвидими музикални преходи. Подходящо сравнение за изживяването е да бъдете ударени в лицето с юмрук, направен от ягоди. Техният дебютен албум „T H E”, излезе през октомври миналата година,а от две години те се изявяват на сцените на някои от най-важните японски музикални фестивали като Fuji Rock и Rock In Japan. Сега те са се насочили към Европа, която ще покорят през лятото, и EXIT 2014 ще бъде сцената, на която първи ще ги видим!


*Tricot


 

 

More from View Sofia

More Music