Следва

Играта за 27-инчовото бижу Philips приключи. Виж кой е победителят!

7 изненадващо здравословни храни, които да консумираме без угризения

Ключова дума, която е хубаво да запомним още в началото и да си я повтаряме като мантра, е „умереност”...

Health преди 9 години

Макар че се намираме едва в разгара на подготовката за сезона на банските и в общия градски план всички са заменили кока-колата и латето с фрешове и зелени смутита, изкушенията дебнат отвсякъде.

Не всички от тях обаче са толкова вредни, калорични или мазни, колкото си мислим; независимо дали имаме слабост към фаст фууда, неудържими наклонности към сладкото или сме почитатели на апетитната пържола, следващите редове ще ни покажат как да се наслаждаваме на любимите си храни, без да имаме угризения на съвестта след това.

Важна ключова дума, която е хубаво да запомним още в началото и да си я повтаряме като мантра, е „умереност”.

За почитателите на сладкото: редовното похапване на сладолед е позволено



Мислите, че замразеният йогурт или нискомасленият сладолед са по-добри алтернативи на класическия сладолед? Помислете пак.

Повечето замразени йогурти съдържат същото количество калории като обикновения сладолед, а нискомаслените му версии, макар и бедни на калории, често се оказват тъпкани със захар.

Така че, похапвайте сладолед без угризения, но за да не се отразява на талията, просто се придържайте към по-малки порции.

За месоядните по душа: червено месо



Червеното месо далеч не е така калорично или мазно, както повечето хора смятат, особено ако заложим на качествено месо или филе.

Освен че съдържа незаменими аминокиселини, които не можем да открием в бялото месо, то е идеален източник на желязо, от чиято липса страдат голям брой жени.

Как най-лесно да определим подходящата порция? 4-5 пъти в седмицата можем да си позволим порция с размера на смартфона или дланта ни.

За всички, които не могат да се разделят с млечните продукти: пълномаслено мляко



Както и при сладоледа, и тук важи правилото, че нискомасленото не винаги е правилният избор. Обезмасленото мляко не ни прави по-стройни, така че можем да се насочим към пълномасленото.

Мазнините в млякото контролират апетита и спомагат за абсорбирането на витамин D, който играе важна роля за плодовитостта.

Правилният фаст фууд: мексиканска кухня




Въпреки че си е спечелила репутацията на твърде мазна, истината е, че ползите от мексиканската кухня са повече, отколкото си мислим.

Така че следващият път вместо салата, можем да си вземем порция с кафяв ориз, червен боб, пилешко, мариновани зеленчуци, салца сос и малко гуакамоле.

Да на замразените зеленчуци




Много лесно можем да заключим, че замразените зеленчуци не са така добра алтернатива, както свежите и органични такива, но това не е точно така.

Често замразените зеленчуци са по-добрият избор, тъй като се замразяват в пика на свежестта си. Важно е да не забравяме да четем етикетите на пакета и да внимаваме за съдържание на консерванти и химикали.

Кокосът е идеален за следобедна закуска



Кокосът е една от най-нашумелите супер храни напоследък. И определено има защо.

Екзотичният плод съдържа лауринова киселина, която убива бактериите и вирусите и предпазва от възпаления.

Също така спомага за регулиране на теглото и предразва сърцето.

Можем с удоволствие да заложим на мюсли барчета с кокос, кокосов сорбет и кокосови десертчета, които ще заситят глада ни за захар в ранния следобед.

Картофите не са "лоши" въглехидрати




Белите картофи не са никак лоша алтернатива за въглехидрати, колкото смятат повечето хора. Те са пълни с витамин С, който се бори със свободните радикали, витамин В6 и калий за здраво сърце.

Просто внимавайте с количеството и винаги оставяйте част от ципата, тъй като фибрите, които се съдържат в нея, ще ви оставят сити за по-продължително време.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.