Следва

Диетата на ViewSofia: Краят на подутия корем!

На добър път! И как точно да ни се получи

След всеки полет, дали по повод най-забавното, или пък случило се да бъде по-отегчително...

All About Life преди 9 години

След всеки полет, дали по повод най-забавното, или пък случило се да бъде по-отегчително пътуване, съществува моментът на тръпката. При някои от пътниците тръпката е по-голяма, при други по-малка, но тръпката изпитват всички те, в онзи момент, в който започнат да се въртят куфарите, на онази машинария, която една духовита позната нарича "колелото на късмета". И понеже тук не става въпрос за печалби, а за евентуални загуби, тази тръпка едва ли е сред любимите на когото и да е било.

Живеем в света на отворените граници и масовите средства за достъп до тях. И това е чудесно, но понеже сме единствени сами по себе си, с нашия си собствен любим дизайнерски куфар и собствените ни представи за пътуване, има и друг начин здравословно да се разграничим от масите. Като един по-специален турист, по-спокоен пътник и по-модерен човек. Историите за загубения багаж са много, но има и едни други истории, които отново опират повече или по-малко до късмета, а могат да бъдат така неприятни, че никой не би искал да ги разказва. Защото никой не тръгва на път със студената тръпка, че може да загуби и повече от своя багаж.

А и никак не би трябвало, още повече щом може да разсее "тръпката" от лошия късмет с подкрепата на доверен партньор. За едно пътешествие под знака на личния избор, но с повече сигурност и удобството да си защитен навсякъде по света, избрахме застраховка при пътуване от Групама. Защо? За да не е добрият път само въпрос на късмет.

И за да бъде усещането за лична сигурност още по-силно, с удоволствие зададохме няколко въпроса на госпожа Селин Болар, една харизматична французойка, Изпълнителен Директор на застрахователно дружество Групама за България. Представяме ви един доверен партньор от съвсем първо лице:

V.S. Смеем ли да твърдим, че да имаш Застраховка "Помощ при пътуване" в джоба си в 21 век е като да си подсигурил личната си карта и билета за самолет, т.е. основополагащо необходима, за да тръгнеш изобщо?
С.Б. Важно е да имаме застраховка „Помощ при пътуване“. През 21-ви век се чувстваме по-свободни да отидем на различни места, да приемаме различни предизвикателства, пътуванията се превръщат в цел за много хора. Лесно приемаме себе си като част от голямо социално семейство, но при необходимост от реална и спешна помощ понякога се оказваме сами. Затова е и застраховката – да бъдем чути, разбрани, да ни се окаже съдействие от медицинска помощ, да не сме сами! От друга страна имаме нужда някой да поеме и финансовата тежест на тези непредвидени разходи.

V.S. Защо хората пропускат да направят това елементарно и нескъпо действие? Липса на навик, вид недоверие или чисто лекомислие?
С.Б. Да, понякога е дори и от суеверие. Сега, когато все по-често сами организираме пътуванията си, нашето внимание е насочено в друга посока – как ще пътуваме, къде ще отседнем, какво ще разгледаме. Никой от нас не планира и не очаква, че може да изпадне в безпомощно състояние. Задачата на ГРУПАМА е да покажем ползите от сключване на застраховка „Помощ при пътуване“ и по този начин всеки клиент да намери своята причина да си купи полица.

V.S. Какво точно покрива Застраховката "Помощ при пътуване"?
С.Б. Застраховката покрива рискове, настъпили по време на пътуване или престой на застрахованите лица извън територията на Република България. Предлагаме покритие по 13 риска, обособени в 3 покрития. Възстановяваме медицински разходи за лечение, разходи за транспортиране, репатриране, изплащаме обезщетения при закъснение или загуба на багаж при полет със самолет и др.

V.S. Вярно ли е, определена възраст може да повлияе в една или друга степен обезщетението по този вид застраховка?
С.Б. Всеки може да сключи застраховка „Помощ при пътуване“, няма ограничение! Възрастта е важна за изчисляване на дължимата премия, като за лица над 65 години премията се завишава.

V.S. Какво се случва, ако използвам две различни авиокомпании за пътуването си?
С.Б. Разбира се, можете да организирате своето пътуване по желания от Вас начин, независимо от това дали ползвате услугите на различни авиокомпании. Например, ако се установи закъснение на багажа ви, ще ви изплатим обезщетение в зависимост от продължителността на това закъснение.

V.S. А ако пътуваме до две, дори и повече различни дестинации?
С.Б. Отидете на колкото различни места желаете. Важно е да споделите тази информация при сключване на застраховката, за да може териториалният обхват на покритието да бъде съобразен така, че да включва всички места, които планирате да посетите.

V.S. Ако променя решението си, мога ли да получа парите си обратно?
С.Б. Да, в случай, че промените своите намерения преди началото на пътуването, ние ще ви върнем платените застрахователни премии по застраховка „Помощ при пътуване“. Това, което може би не очаквате е, че ние можем да се погрижим и за платените от вас резервации, самолетни и други билети и различни туристически услуги. За тези ваши разходи създадохме застраховка „Отмяна на пътуване“.

V.S. Най-честите неприятности по време на лично или бизнес пътуване по ваши впечатления?
С.Б. Настинка, неразположение, свързано с консумация на екзотични храни и напитки, а също така и инциденти. Обикновено това са събития, които настъпват бързо и ни поставят в неочаквана ситуация, на непознато място. Допълнителен проблем е и езиковата бариера. За по-голямо спокойствие осигуряваме на своите клиенти с полици „Помощ при пътуване“ денонощно съдействие и на български език.



V.S. Наскоро ни зададоха въпрос - можем ли да си направим застраховка "Помощ при пътуване", ако в момента нямаме намерение да пътуваме и изобщо има ли някакъв смисъл подобно действие?
С.Б. Дори и да нямате организирано пътуване в момента, добре би било да разполагате с годишна полица МУЛТИТРИП, която да използвате тогава, когато тръгнете на път и която не Ви ограничава с определени дати. В този случай ще имате застраховка, която ще се активира в момента на напускане на територията на Република България, без ограничение в броя на пътуванията Ви през годината и с валидност в цял свят.

V.S. Често се питаме - има ли разлика при този тип услуга, когато се касае за бременна жена? Покрива ли застраховката рискове в този случай - установихме, че този въпрос е често срещан, докато се подготвяхме за това интервю.
С.Б. Застраховката не покрива събития в резултат на самата бременност, в т.ч. раждане, аборт и др. Същевременно, бременната жена се ползва пълноценно от застрахователното покритие за всички рискове, свързани със злополука или при поява на акутно (остро) заболяване.

V.S. Как предпочитате да пътувате лично вие, с какъв транспорт се движи Селин?
С.Б. Избирам дестинация и след това сама организирам пътуването си и откривам страната. Наемам кола и се губя изцяло, според моите интереси.

V.S. Любимият маршрут?
С.Б. След като самолетът стигне определената дестинация и наема кола, искам да открия не само известните туристически атракции, но и начинът, по който местните хора живеят.

V.S. Вашата много ваша дестинация?
С.Б. Светът има толкова много интересни места, които можеш да откриеш. Жалко е да се ограничиш само до една. Да кажем, че за кратко време Европа е приятна, но ако говорим за далечна дестинация, определено предпочитам Азия.

 

V.S. Благодарим много!
С.Б. Беше удоволствие, благодаря!

Довереният ни партньор при пътуване Groupama е на клик или с телефонно обаждане на 0700 123 32.
Адрес: гр.София 1124, бул. Цариградско шосе No 47А, Блок В ет.3 (вход от ул. Николай Ракитин).

Пожелаваме заедно На добър път!, пълен със спокойствие и чудни пролетни очаквания!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.