Следва

2015-та в цифри: 50 най-култови модни изцепки

Модната година на Амал Клуни. В 26 убийствени ансамбъла за пример

През изминалата година Амал Клуни се оказа една от най-коментираните личности. Адвокат, филантроп, активист и...

All fashion преди 8 години

През изминалата година Амал Клуни се оказа една от най-коментираните личности. Адвокат, филантроп, активист и не на последно място - съпруга на "неуловимия" Клуни, напълно разбираме големия интерес към нея и го оправдаваме. Зашеметяващата й визия, в комплект с прекалено добрите й стилови решения и високата интелигентност, рядко, ако не и никога, биха оставили някого равнодушен. Затова и адекватност е може би най-подходящата дума за описание на стила й; какъвто и да е поводът, тя винаги изглежда изрядно - червен килим, парти, интимна вечеря, работа или неглиже среща с приятели. Изряден, но не по онзи досаден начин като от "по каталог", а с чувство. Вярно, праволинейност в маниера й не липсва - за парти редовно се спира на Giambattista Valli или Dolce&Gabbana с много бродерии или пера, а за важно дело би заложила на класически Chanel костюм от туид. Но отличителният й знак не остава незабелязан - изрядна коса, слънчеви очила, жестоки обувки и елегантност.

Това, което истински харесваме при Амал, е, че тя има своя изграден и усъвършенстван подпис в обличането много преди да се обвърже със знаменития Джорж, обратно на тенденцията, където жените развиват стила си спрямо славата на съпрузите си. Вярно, може и да има някакво подобрение спрямо нулите по етикетите на красавицата, но това е по-скоро детайл, а не основа в този шедьовър.

Тя успява да лавира с лекота между уместното и непредвидимото, комуникирайки чрез дрехите, които избира, умение, за което искрено й се възхищаваме. Стилът й е приятен микс от ретро изрядност и модерност в комбинирането и макар и да е прекалено рано, за да я обявяваме за модна икона, надяваме се, че след някоя друга година ще заслужи този статус и няма да се изхаби откъм идейност.

А сега черпим вдъхновение от модната година на Амал в снимки. Всички - в галерията горе>>
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.