Следва

Before&After - Ламе, брик, сиво

Седмица на висшата мода в Париж: Armani Privé Haute Couture, пролет 2016

Поставяйки си за цел да привлече вниманието на младата аудитория, Джорджо Армани продължава да "омаловажава" и линията haute couture...

All fashion преди 8 години

Поставяйки си за цел да привлече вниманието на младата аудитория, Джорджо Армани продължава да "омаловажава" и линията haute couture. Главната рецепта, гледайки кадрите, е в смяната на максито с мини и на панталоните - с шорти.

Основната единица в колекциите на Джорджо Армани от момента на създаването на неговия лейбъл са панталоните и костюмите с панталон, които в един предишен момент се явяваха в известен смисъл символ на женската свобода. Времената обаче са различни днес, и за да привлекат нови клиентки, модните къщи една след друга откровено се подмладяват. При някои се получава добре и убедително, при други - не толкова, но тенденцията е факт. Забелязва се също и това, че висшата мода става все "по-реалистична", т.е. по-земна, по-носима. Към последното новият кутюр на Giorgio Armani се отнася не съвсем буквално: панталони с волани и полупрозрачни шалвари очевидно не можем да носим фриволно ден след ден, нито пък прозрачните преливащи сака. Няма обаче и съвсем casual неща. Но в неговата пълнота, впечатлението от всичко видяно е леко и свежо - панталоните се скъсяват до шорти, сияят вече не класически костюми, а вечерни бомбъри, а трикотажните гащеризони с блясък изглеждат симпатична вечерна алтернатива на роклите.

Приятна е и цветовата гама на колекцията: всички оттенъци на синкавото, от съвсем бледи до много наситени, перленосиво и никакво черно. Освен на мънистата и пайетите.

More All fashion