Следва

Четиво в четвъртък: "Моето семейство и други животни" от Джералд Даръл

Говори ми за ЛЮБОВ: Александър Шпатов

Говорим за любов! 
Поводът - този тематично любовен месец...

People of art преди 8 години

Говорим за любов! 
Поводът - този тематично любовен месец. 
Необходимостта да го правим - винаги.
Посланието - всемирно. Просто LOVE, защото когато има LOVE, всичко изглежда просто. Дали?!

В новия специален проект ViewSofia нe разсъждава по темата, а оставя 32-ма предварително избрани от екипа ни лица да говорят. За Любов, естествено. И да я рекламират, както заслужава! С едно голямо LOVE на гърдите си.

16 жени и 16 мъже, някои с известни занимания, други с не по-малко интересни професии, ще говорят в любовен блиц за усещането, за емоциите, за радостта, за тъгата, за всичко, което любовта прави с тях.

От 4-ти до 26 февруари, всеки ден, като Ин и Ян, като двете половини на едно цяло, но напълно случайно избрани в двойка, ще говорят за любов 1 мъж и 1 жена в една спираща дъха, уникална любовна поредица.





Специалният проект на ViewSofia Говори ми за ЛЮБОВ стана възможен, благодрение на безценната подкрепа на Ballantines и Olympus.

Днес ни говори за ЛЮБОВ ...

Александър Шпатов. Дипломиран юрист, автор на сборниците #НаЖивоОтСофия (2014, преведен и на английски под заглавие #LiveFromSofia), както и на Том 2.0 (2015), в който са събрани оптимизираните разкази от първите му три книги: Бележки под линия (2005), Разкази под линия (2008) и Календар с разкази (2011). Отличен e с Наградата “Южна пролет” 2005 за най-добър дебют, както и с Наградата за литература на Столична община за 2015г. 

Шпатов е председател на Сдружение за градски читални и главен инициатор на проекта читАлнЯта в Градската градина на София. Следим с интерес Фейсбук страницата му: Шпатов: Кратки градски.

Най-красивите любовни думи се раждат... с непорочно зачатие. Преди около 2000 години.

Пиша любовни писма на... никога не съм писал.

Любовната ми поезия/проза е посвещавам.... нямам нито едно посвещение в разказите. Ако е трябвало някой да разбере, че историята е за него, пращал съм я на лични.

Най-истинското ми вдъхновение докато пиша е... вдъхновението е по-скоро метафора. писането е най-вече усилия.

Оставам верен на стила си / Stay True/ .... не мисля, че имам стил, по-скоро удобни навици и рефлекси.

Пиша най-вече, когато съм влюбен/а... нищо общо няма, напротив.

Като малък, често си мислех, че Любовта... не се пише с главна буква. Освен на немски.

А сега като по-голям... си е същото.

За пръв път я срещнах ... не помня.

И веднага я познах... наистина не помня.

Някой ми каза... че задължително трябвало да се празнува 14 февруари.

И все пак, аз... супер много се дразня на цялата истерия - преди 2 години ми подариха дунапренено сърчице с дюнера, тотален спам е този празник, както и да го опаковаш.



Грим: Красимира Петрова за Dior Cosmetics
Коса: Vogue Vison Митко Дамов
Мястото: СКЛАДА


Към любовния блиц с Моника Боргоджийска>>



За специалния проекта "Говори ми за любов" ViewSofia благодари за подкрепата на Ballantines и Olympusна красивата професионална намеса на Dior Cosmetics и Салони Vogue Vision Митко Дамов. Благодарим от сърце и на СКЛАДА и на cosmos coworking camp, които бяха повече от любезни домакини. Благодарим!

Говори ми за ЛЮБОВ - всички от поредицата>>

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра