Следва

Ако светът е маса - бъди гурме!

Любовна диета. Или какво има в чиниите на най-големите любовници

Още от праисторически времена хората са забелязали, че някои храни увеличават сексуалното желание и като цяло имат положителен ефект върху мъжете...

Health преди 8 години

Още от праисторически времена хората са забелязали, че някои храни увеличават сексуалното желание и като цяло имат положителен ефект върху мъжете. В древна Гърция са знаели, че има растителни продукти, които увеличават потентността.

Такъв продукт е добре познатия на всички морков. Той съдържа бета-каротин. От него се образува много важния за организма и за потентността витамин А. В древния свят широко са се употребявали и храни, богати на витамин Е, като средство за повишаване на потентността. Това са растителни масла, маслодайни семена, ядки. Този витамин нормализира мускулната дейност, предотвратява развитието на слабост и умора. Той има положителен ефект върху функцията на ендокринната система, особено на половите жлези, хипофизата, щитовидната жлеза. Освен в ядките и растителните масла, витамин Е се съдържа в зеленчуците и бобовите растения. Намира се и в млякото, маслото, кокошите яйца, предимно в жълтъка, месото и рибата.

Витамин С
също стимулира потентността. Липсата на този витамин води до лошо настроение, умора, повишен риск от сърдечно-съдови заболявания. Основният източник на витамин С са пресните зеленчуци, плодове. Особено богати на витамин С са шипката, касиса, червения пипер, лимоните, портокалите, зелето, прясно или кисело. За потентността също са важни витамини от група В (В1, В6). Витамин В1 се явява стимулатор на нервната и мускулната дейност, което е много важно за нормалната потентност. Витамин B се съдържа във фасула, месото, ядките, бирената мая. А витамин В6 в продукти, като риба, месо, яйца, мляко, сирене, зелени чушки, грах, боб, картофи.

Зигмунд Фройд е казал, че "ние хората сме потомци на една безкрайно дълга поредица от поколения убийци". В тези думи, за съжаление, има голяма доза истина. Вземете, животните, които ядем, за да получим така необходимите ни аминокиселини и микроелементи, които увеличават потентността и са необходими за образуването на сперматозоиди. Разбира се, хората, които съзнателно се занимават с вегетарианството, могат да черпят незаменими аминокиселини и микроелементи от други продукти с растителен произход. А прекомерната консумация на животински мазнини допринася за затлъстяване, развитие на атеросклероза и загуба на потентността.

Към продуктите с животински произход се отнася млякото. То съдържа редица полезни вещества като протеини, витамини, различни минерали, които влияят положително върху потентността. За това говори в своите трудове и Авицена. Млякото се използва широко и в тибетската медицина. Номадите от незапомнени времена употребявали кумис (ферментирала млечна напитка). Смятали кумиса за напитка, носеща бодрост, радост и дълголетие.



Почти всички хранителни вещества в яйцата, особено в кокошите, са балансирани и добре се усвояват от организма. Яйцата стимулират потентността, защото те са богати на пълноценен животински протеин, мастни киселини, витамини А, Е, В6, микроелементи. Опасенията са, че те съдържат холестерол, но в тях също има много лецитин, който предотвратява отлагането на холестерол по стените на кръвоносните съдове. Във всичко е необходима мярка и повишено внимание. Включително и в употребата на продукти, които подобряват потентността. Препоръчително е здравите хора да не консумират повече от две яйца за три дни. Суровите яйца не се усвояват добре.

Както бе споменато по-горе, в месото има вещества, които стимулират потентността. Обаче, месото трябва да е прясно и да не е мазно. С него не трябва да се злоупотребява, поради наличието на холестерол. Но, в месото и в месните продукти се съдържат железни съединения, които имат положителен ефект не само върху мъжката физическа сила, но и върху потентността.

В месото има и екстрактивни вещества, които му придават аромат, възбуждат апетита и действат върху потенцията на човека. Съдържанието на екстрактивни вещества в пърженото и задушеното месо е по-високо, отколкото във вареното. Така че, това трябва да се има предвид, когато се организира еротична трапеза.

Пак ще подчертаем, че месото трябва да бъде свежо и да не е старо. Употребата на месо трябва да бъде умерена, тъй като екстрактвните вещества, които, между другото, в местните бульони са в изобилие, може да станат фактор, допринасящ за развитието на атеросклероза. Затова диетолозите не препоръчват използването на бульони от хора с атеросклероза, подагра, артрит и други заболявания. И все пак, природата така е създала човека, че след консумацията на месо, в него се увеличава енергийния обмен, усилват се физиологичните функции на организма, включително и половата активност.

В много растения също има микроелементи, необходими за нормалната потентност при мъжете. За добър стимулатор на потентността винаги са се смятали какаото и шоколада. И, между другото, нашите, местни гъби. Но като се има предвид тежката ситуация на околната среда, с гъбите трябва много да се внимава. Сред зеленчуците увеличаващи потентността са лук, магданоз, артишок, каперси, зеле, цвекло, целина, моркови, пащърнак, репички, марули, аспержи, копър и чесън.



Активните вещества от растенията се използват за производството на различни лекарства, които увеличават потентността. Смес от активни вещества влиза в състава на мехлеми, които се нанасят на половия член за стимулиране на потентността. Такива като анасон, босилек, карамфил, горчица, джинджифил, кардамон, канела, смирна, индийско орехче, мащерка, шафран. В продължение на векове на човечеството е известен женшенът като средство, стимулиращо потентността. В Далечния Изток за стимулиране на потентността се използва сибирски женшен, дяволе, китайски лимонник, златен корен. Не трябва да се забравя, че колкото и да са добри тези средства, не трябва да се използват без лекарско предписание. Всяко лекарство има странични ефекти. Между другото, в Китай, женшенът се слага в месни ястия, приготвени с агне или патица, с цел да се увеличи потентността.

С алкохола трябва много да се внимава. В малки количества алкохолът стимулира потентността, премахва сковаността при общуването с половия партньор, но злоупотребата може да доведе до алкохолизъм и импотентност. И така, чаша шампанско може да ви стимулира, а по-голяма доза алкохол, е възможно да убие вашата потентност.


Анри IV

Любвеобилният крал на Франция, Анри IV, ежедневно изпивал чаша коняк, смесен с яйчен жълтък. В учебник по тибетска медицина се казва: "Първата фаза на опиянението води до лекомислени постъпки и игнорира усвоените обичаи и благоприличие, чувстваш се щастлив. През втората фаза на опиянението приличаш на луд слон: вършиш неприлични грехове и престъпваш религиозните си обети. А в последната фаза на опиянението лежиш в безсъзнание, като труп".

Опитвайки средства, повлияващи половата активност, човечеството се е сблъскало с наркотиците. Между другото, алкохолът е близък до наркотиците. Учените смятат, че алкохолът предизвиква образуването на вещества в мозъка, подобни по структура на морфина. Разбира се, кокаинът, марихуаната и редица други наркотици има стимулиращ ефект върху потентността. Но лекарите предупреждават за тяхното пагубно действие върху организма! Няма нищо по-страшно от смъртта от предозиране с различни наркотични средства и духовната деградация на хората.



Към средствата, които увеличават потентността, можем да отнесем кафе, чай, шоколад. Като начин за повишаване на потентността шоколадът е бил познат във Франция още от времето на Луи XIV. И Казанова често използвал тази любвеобилна напитка. Но тук трябва да отбележим, че е важно, шоколадът да е чист, без разни пълнители. Най-важният стимулант в шоколада е кофеина. Много учени смятат, че със стимулиращите свойства на кафейното дърво човек се е запознал още в епохата на каменната ера. Смята се, че родината на кафето е етиопската провинция Кафа. Според преданието, преди много векове, един етиопски овчар забелязал, че козите, които са яли зърна от кафееното дърво, цяла нощ бодърстват и играят. Оттогава започва историята на напитката кафе. Въпреки това, трябва да се има предвид, че злоупотребата с кафе е вредна. Всичко добро е с мярка! Чаят е може би най-разпространената тонизираща напитка. Той добре утолява жаждата, има приятен вкус, намалява умората, сънливостта, повишава работоспособността. В чая се съдържа значително количество кофеин, дъбилни вещества и витамин P. Кофеинът има стимулиращо действие върху централната нервна система, повишава тонуса на съдовете. Но за много хора силният чай е противопоказан. Ето защо, със силният чай не трябва да се злоупотребява.

Телесното тегло е един от най-важните показатели за здравето на човека. Затлъстяването се отразява зле не само на здравето, но и на потентността. Хората, които са с наднормено тегло и искат да отслабнат, винаги трябва да се консултират с диетолог и едва след това да спазват диета. Диетата също е лекарство. Сваляйки излишните килограми ще почувствате как се подобрява здравето ви и как се увеличава вашата потентност.

В заключение трябва да отбележим още веднъж, че стимулиращите средства трябва да се употребяват умерено и под лекарско наблюдение.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.