Следва

Новото бижу Sony VAIO S

Соево мляко в домашни условия

Отдавна знаем, че млякото не е само краве, а неговите заместители от соя, бадем или овес се справят също толкова добре със задачата да овкусяват кафето ни и да ни доставят необходими вещества.

Food преди 12 години

Отдавна знаем, че млякото не е само краве, а неговите заместители от соя, бадем или овес се справят също толкова добре със задачата да овкусяват кафето ни и да ни доставят необходими вещества. Освен това, ако постим, това е перфектният избор.

Със сигурност си опитвала соево мляко, но вероятността да си го приготвила сама не е толкова голяма. Нашата рецепта е страхотен повод да пробваш - лесно и бързо е, а когато опиташ овесените си ядки, накиснати в леко сладката напитка, ще разбереш, че си е заслужавало.

1/2 чаша сушени совеи зърна (не печени!)
2 1/2 чаши вода + още 3 чаши
1/4 чаша кафява захар
щипка сол


Вечерта измиваме зърната и ги накисваме във вода. На сутринта изхвърляме тези, които не са се раздули - те не стават. Преместваме останалите в блендер с 2 чаши и половина студена вода и разбиваме много добре, докато сместа стане хомогенна и пухкава. Сипваме я в тенджерка с 3 чаши вода, внимателно кипваме и варим 30 минути на слаб огън, като обираме пяната. Прибавяме захар и сол, разбъркваме и накрая прецеждаме през специален плат за цедене или голяма марля.

Можем да консумираме с всичко, а ако не ползваме захар, соевото мляко е идеално за готвене и на солени ястия - бешамел, застройка за супа и т.н.

 

More from View Sofia

More Food