Следва

Алисия срещу Златка Димитрова във Facebook

Ще бъде много горещо и страстно преди Коледа

Грандиозният спектакъл „Cambio De Tercio”, част от 26-тото издание на Новогодишния музикален фестивал, ще...

Music преди 12 години

Грандиозният спектакъл „Cambio De Tercio”, част от 26-тото издание на Новогодишния музикален фестивал, ще разтърси зала 1 на НДК на 21 декември, сряда, от 20 ч.

Българската публика ще може за първи път да се наслади на изкуството на носителите на приза за най-добри фламенко танцьори на Испания - Рохас и Родригес. Те са и хореографи на зрелищната постановка „Cambio De Tercio”, която вече покори сърцата на повече от 500 хиляди зрители по цял свят.

В спектакъла участват също и виртуозните танцьори от Nuevo Ballet Espanol, които през последните години заслужиха оценката за най-гореща танцова сензация на испанската културна сцена. Сред музикантите в зала 1 на НДК ще бъдат световноизвестни имена като китаристите Даниел Хорадо и Гаспар Родригес, цигуларят Томас Потрон, перкусионистът Енрике Тирон и певиците Мария дел Мар Фернандес и Мария Роса Наваро „Ла Диви”.
„Cambio de Tercio” е интригуващо пътешествие в 10 части през историята на класическите и съвременни испански танци. По време на шоуто танцьорите сменят 10 пъти пищните си сценични тоалети, с което допълват магията от цвят, красота, страст и феерия.

Събитието се организира от БГ Саунд Стейдж с подкрепата на посолството на Кралство Испания у нас. Билети за него се продават в мрежата на Ивентим и в билетния център на НДК.
Още празнични събития от програмата на 26-тото издание на Новогодишния музикален фестивал можете да намерите на интернет страницата на НДК - www.ndk.bg.

Новогодишният музикален фестивал в НДК е създаден през 1986 г. от диригента Емил Чакъров /1948-1991/, най-талантливият ученик и асистент на Херберт фон Караян, който пренася в България вдъхновението си от музикалните празници във Виена.

Вече 26 години форумът събира в навечерието на Коледа и Нова година виртуозни изпълнители в различни музикални жанрове, които създават празнично настроение и много емоции у почитателите на музиката. По традиция в програмата са включени изпълнение на млади надежди. Тази година в програмата на Коледния детски фестивал в НДК има 15 прояви.

 

More from View Sofia

More Music