Следва

CODE: “DISCOTHEQUE”

Любовта като Джаз мелодия

Защото искаме седмицата ни да тръгне като по ноти, ето едно великолепно четиво за нейното силно начало. „Mail-Jazz“...

Books преди 12 години

Защото искаме седмицата ни да тръгне като по ноти, ето едно великолепно четиво за нейното силно начало. „Mail-Jazz“.

Те са двама – Олга Шурбанова и Кръстю Пастухов. Не са се познавали (макар дълго да са живели в един квартал) и вероятно никога не биха се запознали, ако не е било онова нещо, което се нарича съдба. В случая – делови
контакт, свързан със списанието, издавано от Олга, и със стиховете, сътворени от Кръстю. Така се започва размяната на мейли – едните, изпращани от София, другите от Варшава, – която продължава две години и от която произлиза ето тази книга.

Тази книга не е роман, дори епистоларен; не е есе, нито очерк, нито каквато и да е друга документална творба.
В тази книга има спомени, притчи, приказки, мечтания, фантасмагории, както и кратки портретчета на настоящето. Можем да я наречем свидетелство за две епохи – от живота на авторите и на страната им.

Ведра и забавна книга, в която лекият хумор надделява над леката тъга, тя е предназначена за всеки, който
обича да чете, и най-вече за ценителите на добрата литература.

Олга Шурбанова е завършила Българската държавна консерватория, специалност пиано, и цял живот се е занимавала с музика… и литература. Един от най-авторитетните ни музикални критици, тя има издадени и пет белетристични книги.

Кръстю Ивайлов Пастухов (внук на българския политик Кръстьо Пастухов) е завършил българска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. Поет, белетрист, журналист, сценарист, издал е над 20 книги със стихове, приказки и разкази.

Издава Колибри,
9 лв.


 

More from View Sofia

More Books