Следва

Хулио Иглесиас идва в София. От днес има и билети

Петте любими парчета на Гери Турийска

Тя е многофункционална по природа. Пее, пише стихове, проза, води собствено предаване и се занимава ...

Music преди 12 години

Тя е многофункционална по природа. Пее, пише стихове, проза, води собствено предаване и се занимава с какво ли още не. Най-много ни харесва определението за нея „дресьорка на думи“, но също така напълно одобряваме и новото й амплоа на русо пеещо изкушение.
 

Ако трябва да сме по-конкретни това е Гери Турийска, чийто глас ако не си чувал по БГ радио "на път за вкъщи" към 16 часа, то със сигурност познаваш от стиховете й, които всъщност са текстове на едни от най-големите поп хитове у нас. (бел.ред. ще споменем само "Ти" на Нина Николина, "Чуваш ли ме" , която пишат заедно с Графа за дуета му с Мария Илиева и “Близо” на Рут, ако трябва да сме много много много кратки.)
 

Част от своите истории тя разказва в страхотния си блог Story-Teller, друга вече е издала под формата на книги със заглавия "Слон, мухи и разни работи" и „Приказка за вечността“ (в съавторство със Стоян Динков), а трета  припява от време на време заедно с останалите музиканти, които заедно с нея стоят под името "Рубикуб. 

Групата наскоро пусна и  втория си сингъл "Still Together", който Гери анонсира с думите: "Понякога сме заедно, просто защото времето ни е научило да се движим по инерция по датите в календара му. Казват, че всяка история е монета с две лица. В тази разказвачът е тишината между целувките."

Представяме ви петте песни, които сигурно инспирират и други такива мисли в главата на русокоската и за това тя никога няма да изтрие от плейлиста си:
 

1. James Blake - Limit To Your Love - Когато открих James Blake, не можех да спра да го слушам. От тези почти 10 милиона гледания в youtube, със сигурност половината са мои!


 

2. Emiliana Torrini - Summerbreeze - песента има oт онези текстове, които никога няма да ми омръзнат. Страшно нежна. Emiliana Torrini ми е голямо вдъхновение.


 

3. Ani Di Franco - "Hypnotized" - Най-любимият ми инструмент на света е контрабасът. Наскоро един приятел се пошегува, че така отговарят жените като ги питат "Каква ти е любимата кола" - "Амииии, черна!" :)) Но, не, не е заради формата или цвета на контрабаса. Звукът... [♥]


 

4. Bedouin Soundclash - Brutal Hearts - На repeat ...


 

5. Fallulah - Give Us A Little Love - Надявам се един ден да дойде при мен някоя толкова красива мелодия. Това е от онези песни, които толкова силно ти принадлежат, че ти е странно, че не си написал ти.


 


И няма как да не спомена ЦЯЛОТО творчество на Pink Floyd, моя първа и най-голяма музикална любов, които не ме напускат и до ден днешен и ще си умрем заедно.
 

Вижте още:

Петте любими парчета на Рейчъл Роу

Петте любими парчета на Симо и Боги от БГ радио

Петте любими парчета на Цвети Чендова


 

More Music