Следва

Вино на фокус: Вълшебни мигове с бяло вино Pinot Gris

Агнешко с манатарки - ВЕЛИКДЕНСКАТА рецепта на Ути Бъчваров

Великден чука на вратата ни, но преди да му отворим, решихме да се промъкнем в домовете на няколко от...

Food преди 12 години

Великден чука на вратата ни, но преди да му отворим, решихме да се промъкнем в домовете на няколко от най-добрите и изявени готвачи. Започнахме със Сидония Радева, която ни разказа в детайли за нейната перфектна Великденска трапеза, а днес продължаваме с кулинарния вълшебник Ути Бъчваров.

Той няма нужда от представяне, защото години наред е автор и водещ на емблематичното "Бързо, лесно, вкусно" по БНТ. Предаването, което е вдъхновило не една или две рецепти, от менюто ни, най-малкото, защото всичко, което сме видели там, е гарнирано със задължителната щипка хумор, която Ути прибавя за по-голяма сладост...

Тази година кулинарният гуру е решил да разнообрази Великденската трапеза, но задължително като се уповава на традициите, които са свързани с този празник. Той ни сподели рецептата, по която смята да приготви Великденското агънце, която е една от любимите му и е взаимствана от Югоизточна България, района на Ямбол.

АГНЕШКО С МАНАТАРКИ


Нужните продукти са:


Агнешко месо (джолан и врат)
300 - 400 гр. замразени манатарки
5 връзки пресен чесън
5 връзки пресен лук
500 гр, спанак
500 гр. лапад
2 люти чушки

Начин на приготвяне:


Агнешкото се сварява в тенджера под налягане за около 40 мин., след което се обезкостява. По желание бульонът се прецежда и се обезмаслява.

В друг съд се задушават пресния лук и чесън, като към тях се прибавят гъбите, лютите чушки, сол и черен пипер. Разбърква се и се долива от агнешкия бульон. Постепено се добавят лапада и спанака.

Щом всичко това поври 7-8 минути се добавя и обезкостеното месо. По-желание ястието може да се сгъсти с 1/2 лъжичка брашно.

Бързо, лесно и вкусно, нали?

Относно това, от къде можем да си вземем хубаво агнешко месо, Ути категорично заяви, че той пазарува само от производители, като предпочита щастливи агнета, расли в планината

More Food