Следва

Цветове, създадени за сладки целувки с новите продукти на Bourjois

Да или Не на коса в пастел, въпреки някои не лоши примери

Тази бюти хрумка не е нова, но пък все по-често има последователи, дори сред холивудските примадони. Последно...

Hair преди 11 години

Тази бюти хрумка не е нова, но пък все по-често има последователи, дори сред холивудските примадони. Последно в розови кичури на червения килим се появи актрисата от успешния сериал “Mad Man” Дженуъри Джоунс, а преди сме виждали така и на пръв поглед не толкова смелата Рейчъл Макадамс. Като казваме пастелни коси, тук имаме предвид обаче само добрите примери, защото знаем, че поп кралиците Ники Минаж, Кейти Пери и Лейди Гага са първи приятелки на експериментите и с цвета на косата.

Добрите примери идват освен от червения килим, и от стрийт стайл блоговете, където розовото или всякакъв пастелен цвят е по-скоро рок и дори закачлив тренд. Обикновено пастелните кичури или направо цялата коса изискват преди това много силно обезцветяване и изрусяване, но едва ли това би било голямото ни притеснение, ако все пак се осмелим да пробваме. Основно се боим от лоши комбинации с цветовете в гардероба, както и в офис дрес кода.

Всъщност, ако скандинавското русото е предпочитан цвят, един много свеж, почти невидим пастелен нюанс, например на розовото, би бил чудесен артистичен акцент, стига да не е прекален. Розовата коса може да е много секси, помним добрите стари примери от филма на София Копола „Изгубени в превода” с перуката на Скарлет Йохансон или пък тази от прочутата стриптийз сцена във филма “Отблизо” на Натали Портман.

Пастелът като силна тенденция тази пролет е инспирация на Thakkon за лятната му колекция, където цветните и женствени модели се съчетават чудесно с косите в розово, синьо, лилаво, зелено.

Въпреки добрите примери обаче можеш ли да приемеш този цвят като в ежедневието или по-скоро не!?
Как мислиш?
 

Анкета

Да или Не на коса в пастелни цветове

More Hair