Следва

Абитуриентите го предпочитат зашеметяващо или 35 великолепни клъча за балната нощ

За пореден път избраха бг дизайнер за конкурса Triumph Inspiration Award

Победителят обаче е само един и това е Елена Златева, студентка втори курс от НХА, със своя модел, наречен „Танцът на дракона”

All fashion преди 11 години

Снощи в НДК се състоя финалът на ежегодния конкурс за най-вдъхновяващо бельо „Triumph Inspiration Award” 2012.
Световният лидер при бельото Triumph за пети пореден път предизвиква студентите по мода от цял свят да създадат най-вдъхновяващото бельо и България избра своя представител вчера.

Мотото на конкурса „Дракони и пеперуди” съдържа квинтесенцията на китайските символи, които провокират въображението и вдъхновяват студентите по моден дизайн от 31 страни по света. След три години в Европа, този път световният финал е в Азия и по-конкретно в Шанхай и поради това темата бе изцяло в азиатска стилистика.

Цялостната атмосфера на шоуто определено бе вдъхновяваща, защото зад всеки модел бельо стоеше история, свързана с Изтока.

Кой от кой по-авангардни модели, уловили въображението на младите таланти от НХА и НБУ, се разходиха по подиума. Видяхме светлинни съоръжения, фосфоресциращи бански, модел с шапка във формата на драконова опашка и какви ли не адаптации на темата „Дракони и пеперуди” от всичките 20 участника.



Победителят обаче е само един и това е Елена Златева, студентка втори курс от НХА, със своя модел, наречен „Танцът на дракона”. Тя ще представи страната ни на световния финал през октомври тази година в Шанхай.

Вторият финалист в конкурса е Виктория Огнянова, магистър НХА с модела "Endless Love" ("Вечна любов"), а класираният на трето място е Мария Ничева, 3 курс НХА с интересния модел „Шейпшифтинг”.

Въпреки затруднението си от красивите нестандартни модели, журито избра по-класически интерпретации в черно и бяло, вероятно защото моделът, удостоен с първа награда на световния финал, ще се адаптира от дизайнерите на Triumph и ще бъде произведен в лимитирана серия бельо.

Тя ще се продава в избрани магазини на Triumph по цял свят. Световният финалист и тази година ще получи също награда от 15 000 евро, а за класираните на второ и трето място автори на дизайнерски проекти са предвидени съответно по 10 000 и 5 000 евро.

Докато журито вземаше своето трудно решение, ние, заедно с гостите в залата, се насладихме на музикалните изпълнения на момичетата от стринг електрик трио „Акцент”.

А като говорим за гости, сред тях присъстваха и доста известни личности. На събитието видяхме Деси Бакърджиева, Теди Кацарова, Катя и Здравко от дует „Ритон”, дизайнерите Жана Жекова, Албена Александрова, Йорданка Чернаева и дъщеря й Росица Рангелова, Весела Драганова, Жана Христова, Павел Цветков, моделът и актриса в сериала "Отплата" Ива Янкулова, както и победителят в конкурса на Triumph за България от 2010 година – Николай Божилов.

Можем само да се надяваме новата българска гордост Елена Златева да грабне първата награда и на световния финал, а всеки може да гласува за своя фаворит най-вдъхновяващо бельо в света на страницата на конкурса: www.triumphinspirationaward.com.

 

More All fashion