Следва

Артисти и активист в „Черешката на тортата”

Съвременната Рапунцел отряза 1,6 метровата си коса

12-годишната Наташа Мораеш де Андре или съвременната Рапунцел...

People of art преди 11 години

12-годишната Наташа Мораеш де Андре или съвременната Рапунцел, както някои я нарекоха, реши да отреже 1,60 метровата си коса.


Бразилката, която бе истинска атракция заради внушаващата си грива и дори често хората минавайки покрай дома й се провиквали: "Рапунцел, Рапунцел, дай ни косата си", продаде за £3,000 естествената си коса и върна свободата си.
 

Майката на момичето разказва, че до много скоро никога не била си помисляла да отреже косата на дъщеря си, но в един момент разбрала, че детето й е като затворник.
 


 

"Тя беше като затворник, от училище веднага се прибираше вкъщи и не можеше да прави нищо като останалите деца, защото косата й пречеше. Дори от училището й ме призоваха да я подстрижа.


Освен това харчехме по £ 400 годишно за шампоан, което се оказа голяма част от бюджета на нашето бедно семейство.


Наташа плака много за косата си, но сега е щастлива, че може да прави всичко като останалите деца и вече дори самата тя предпочитам да е с къса коса. Това й даде нов живот. Вече може да кара колело и да ходи на плаж. "
 


 

Преди да посети фризьор на 12 годиншното момиче с 1,6 метрова коса (само с 1 сантметър по-малко от нейната собствена височина) му се налагало всяка седмица да отделя по 4 часа и 1 шампоан, за да се среше са и били необходими час и половина на ден и непрекъснато е трябвало да я носи в ръцете си, за да може да ходи.


Днес косата й е дълга толкова, колкото, когато Наташа е била само на 4.


Въпреки впечатляващите размери на косата на госпожица Мораеш все пак тя е далече от постигането на световен рекорд за „най-дълга коса“. Рекордът се държи от китайката Хай Кюпинг, чиято коса е дълга 5,63 метра.


 

More from View Sofia

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра