Следва

Моята рецепта за най-готиния летен коктейл - Стефка. Специална читателска поредица

Секси буквар. Пълен списък на витамините за СЕКС

Печено месо, риба, яйца, стриди, зелен лук, магданоз, черен дроб от треска - всичко това са напълно "мъжки"...

Health преди 11 години

А, B, C, D и така нататък. Нека да разгледаме влиянието на всеки витамин и на някои от "най-важните" минерали и микроелементи за потентност и еректилна функция в способностите на мъжете. Да започнем с витамин А. При неговата липса сексуалното желание става невъзможно по принцип. Каротеноидите (към тях се отнася витамин А) взимат активно участие в производството на тестостерон - основният мъжки хормон.

Витамин А предпазва от рак на простатата

Консумацията на храни с високо съдържание на витамин А помага за предотвратяване на онкологичните заболявания - особено рак на яйчниците при жените и рак на простатата при мъжете.

Мъжка храна

Печено месо, риба, яйца, стриди, зелен лук, магданоз, черен дроб от треска - всичко това са напълно "мъжки" продукти. Те съдържат много витамин А. Също така диня, кайсии, мляко и млечни продукти, сирене - всички тези продукти са добри за сексуалното здраве. Единствено не трябва да се прекалява с мазни храни и внимателно да се регулира количеството им в менюто, за да не расте корема, който чисто механично ще пречи при изпълнението на "мъжката работа".

Витамини "от нерви"

Хроничният стрес е бич на нашето време. Защитавайки се от различни стресови фактори, нервната система престава да възприема различни импулси, включително и сексуалните. Удоволствието се притъпява, няма възбуждане. За да се поддържа нервната система трябва редовно да се храниш с храни богати на витамини от група В: месо, мляко, млечни продукти, риба, зелении. Нека да се запознаем с най-изявените представители на групата поотделно.

Витамин В1 - тиамин

Той стимулира проводимостта на нервните импулси, повишавайки по този начин сексуалната активност. Този витамин участва в производството на енергия и при неговия дефицит организмът се чувства толкова изчерпан, че просто "изключва" сексуалната функция. Витамин В1 се съдържа в бобовите растения, дрождите, черния и ръжения хляб, ядките, черния дроб, сърцето, триците и яйцата.

Витамин В2 - рибофлавин

Отговаря за състоянието на кожата и лигавиците, подобрява работата на нервната система. Неговият недостиг води до отслабване на сексуалната функция и затова трябва да се ядат храни, които съдържат много рибофлавин: месо, черен дроб, бъбреци, мляко, сирене, семена, ядки, бобови култури, зелени зеленчуци.

Витамин В4 - холин

Участва в образуването на ацетилхолина, отговорен за скоростта на нервните импулси, в това число - сексуалната възбуда. Ацетилхолиновият дефицит може да се прояви в това, че непрекъснато ти се иска да ядеш нещо по-мазно. Но не всички мазнини са полезни. Трябва да се хапваш птиче месо, черен дроб, мазна риба, хайвер, бадеми. При готвене на месото, може да използваш допълнителен източник на холин - подправки като бахар, босилек, мащерка, мента, градински чай.

Витамин В6 - пиридоксин

Има стимулиращ ефект, участва в енергийните процеси на клетъчно ниво, много важен за нормалното функциониране на нервната система. При стрес буквално се "топи" в организма, изразходва се много бързо, затова изисква постоянно попълване. Ако пиридоксинът е в голямо количество - при сексуален контакт човек изпитва ярък оргазъм, често прави секс. Витамин B6 се съдържа в меда, семената, ядките, триците и зърнените храни, млечни продукти, сиренето, месото, яйцата.

Витамин B9 - фолиева киселина

Витамин на доброто настроение и стресоустойчивостта. Ако има недостиг на фолиева киселина, човек бързо се "изтощава", става агресивен, вечно недоволен от живота и сексът не го радва. Повече от една трета от хората болни от депресия, изпитват остър недостиг на витамин B9, именно той взима участие в изработването на хормона серотонин (хормона на щастието и удовлетвореността) и ако има дефицит на този витамин - не се произвежда достатъчно серотонин. Източници на фолиева киселина са прясно мляко, зелени листни зеленчуци, глухарче, живовляк, коприва.

Витамин В12 - цианокобаламин

Супер витамин. За разлика от останалите водноразтворими, се натрупва в организма, осигурява непрекъснат източник на вещества, важни за регулиране процеса на кръвообразуването. Ако има дефицит на B12 - започва анемия, човек става слаб и лесно се уморява, пада нивото на хемоглобина. Съответно, намалява и сексуалното желание, развиват се нервни и сексуални разстройства. Витамин В12 се съдържа само в животинските храни: мазна риба, постно говеждо месо, черен дроб, бъбреци, сирене и яйца.

Витамин C - аскорбинова киселина

Много необходим за тялото витамин. Изпълнява много функции: защитна (участва в дейността на имунната система), енергийна и т.н. Бързо се изразходва от организма за различни нужди, така че трябва да се попълват запасите му ежедневно. В противен случай, например, половите жлези започват да го "теглят" от другите тъкани, а по този начин намалява тяхната устойчивост към болести. Ако запасът на витамин С в организма се изчерпи, половите жлези намаляват дейността си до минимум, или престават да функционират. Така че, зелето, лимоните, доматите, зеленчука са задължителни източници на витамин С в ежедневното меню.

Витамин D - калциферол

Участва в синтеза на лецитин и холин - вещества важни за нормалната работа на репродуктивната система на мъжете. Без тях, потентността и еректилна функция е под въпрос. Витамин D е отговорен и за производството на тестостерон - основният мъжки хормон. Повече витамин D има в млечните продукти, изварата, сирене, растителното масло и суровите яйчни жълтъци. За да се усвои добре от организма е необходимо често пребиваване на слънце. Един час на слънце повишава нивото на тестостерона при мъжа с 65%!

Витамин Е – победител в класирането на сексуалните витамини!

Още през 20-те години на миналия век било забелязано, че при липса на този витамин, просто спира производството на сперма. Също така, алфа-токоферолът помага на кръвните телца да пренасят кислород бързо и ефективно, което е много важно за качеството на интимната близост. Витамин Е има в маслото, зелената салата, растителното масло, ядките, семената, спанака. За да снабдиш тялото си с този важен за сексуалния живот елемент – използвай само студено пресовани растителни масла.
 

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.