Следва

RUTH KOLEVA LIVE BAND - THE FUTURE SWEET TOUR

Последният филм на Наум Шопов "Инкогнита" с премиера на Киномания 2012

Премиерата ще се състои на 22 ноември 2012 в кино "Люмиер"...

Movies & TV преди 11 години

На 22 ноември почитателите на арт киното ще имат възможност за първи път да видят новата продукция на филмова къща "Камера" и последната роля незабравимият Наум Шопов – игралния филм "Инкогнита". Лентата е на режисьора Михаил Пандурски ("Единственият свидетел", "Голгота") и продуцентския тандем Димитър Гочев и Росен Цанков ("Революция Z: Секс, лъжи и музика", "Под прикритие", "Стъклен дом"), а премиерата на филма ще бъде в кино "Люмиер" в рамките на Киномания 2012.

Това е вторият път в историята на българското игрално кино, в който повестта "Бариерата" на Павел Вежинов попада в основата на филм. За разлика от едноименната лента от 1979 година на Христо Христов, чийто сценарий следва изцяло текста на писателя, в "Инкогнита" на режисьора Михаил Пандурски са използвани само мотиви от него. Той е резултат от 10-годишен труд, а ролите са поверени на звездите на българското кино и театър Стефан Данаилов, Георги Стайков, Бойка Велкова, Валентин Ганев, Стоян Алексиев, Емилия Радева и Ива Гочева, която с ролята на тайнствената Доротея прави и своя дебют в игралното кино. 




Сюжетът на филма разказва за световноизвестния диригент Антон Хорн (Георги Стайков), който подготвя премиера на ново музикално произведение по мита за Прометей и във връзка с това трябва да преодолее много конфликти.

Неговото динамично ежедневие е разтърсено от Доротея - младо момиче със свръхестествени способности, което се крие от полицията. Тя го въвежда в един свят на непознати и необясними духовни енергии, които правят възможно човек да полети и променят изцяло живота му.

Автор на музиката към "Инкогнита" е Константин Цеков от ФСБ, а изпълнението е на симфоничния оркестър, хор и солисти на Мариинския театър, Санкт Петербург, Русия под диригентството на световноизвестния маестро Валерий Георгиев.



На тазгодишния Московски международен кинофестивал "Инкогнита" бе включен в престижната секция за арт-хауз кино, в която се показват филми за киномани, а световната премиера на филма се състоя на 9 май в град Мюнстер, Германия.


 

След премиерата на "Инкогнита" на 22 ноември в НДК филмът ще бъде показван за любителите на арт-киното от 23 ноември в кино Eurocinema и от 3 декември в столичното филмотечно кино "Одеон".




 

 

More from View Sofia

More Movies & TV