Следва

Пет причини да носим слънчеви очила през зимата

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Колекция есен-зима 2013/2014 на Александър Уонг е, разбира се, великолепна...

All fashion преди 11 години

Маскираните момичета на Alexander Wang

Колекция есен-зима 2013/2014 на Александър Уонг е, разбира се, великолепна.



Харесаха ни меките и спокойни цветове, типичните кройки за бранда и се насладихме на прекрасно ревю, за което ще ти разкажем малко по-късно днес, подчертано от гения на Уонг, който ще видим за първи път и при Balenciaga. И като цяло искаме всичко от тази колекция, без два, макар и важни за тенденциите на сезона елемента - това са маските, вместо шапки върху главите на моделите, както и ръкавиците от кожа с косъм без определена форма при пръстите, които стигат чак до рамото. Просто не виждаме приложението на тези аксесоари в градска среда, не че не се радваме на Уонг заради смелата му хрумка. 

Алекса Чънг в роклята Valentino на наградите Grammy



От седмицата на модата в Ню Йорк се пренасяме на червения килим, където в морето от блясък, забелязваме една от любимите ни британки - Алекса Чънг. На връчването на наградите „Грами”, чийто домакин беше слънчева Калифорния, младата дама направи силно впечатление с избора си на тоалет. Алекса изглежда нежна и красива, но закачливото й облекло е по-подходящо за обяд през някой красив пролетен ден. Роклята й на маргаритки от пролетната колекция на бранда Valentino Red не е най-добрият избор за вечерно звездно събитие като „Грами”, където блясъкът, бижутата с камъни и луксът заслепяват всичко обикновено.

Деколтето на Катрин Макфи на първи ред на DVF



Забелязахме Катрин Макфи сред първите редове на ревюто на Diane von Furstenberg в неделя по време на Седмицата на модата в Ню Йорк, където младата актриса показа много повече, отколкото трябва да видим. Макфи се беше спряла на приятен ансамбъл в синьо и мек крем, но дълбокото деколте не се свърза с цялата картина - всичко е много женствено, а точно деколтето разваля тази великолепна хармония. Липсата на природна надареност при Макфи е очевидна, в което няма нищо лошо, все пак малките гърди винаги са били по-елегантни, но не е нужно в нейния случай това да се подчертава. Блузата дори е лишила тялото на актрисата от неговите красиви естествени извивки, подобно на закачалка в гардероба. В този случай бихме избрали просто една обикновена риза, под която красив дантелен сутиен подчертава красиво каквото трябва.

Крис Херман за турския L’Officiel





Моделът Крис Херман е снимана в концепцията на парижанския шик в сесия за турското издание на L’Officiel, месец февруари. Черното и вечерното са основната идея тук, точно затова за фон е избран нощен Париж - предвидимо, но пък красиво решение. Дрехите са великолепно подбрани, както и Херман, която прилича на истинска млада парижанка, лежерна, но елегантна, но като цяло ни липсва смелостта и индивидуалността в целия стайлинг. Снимките са са лишени от най-важното, за да се получи една фотосесия великолепно модно произведение, а именно стилистичен размах.











Спокойна, но типична, без грам риск. Ние не харесваме така! 
 
Почина дизайнерът, обличал най-известните политици



Легендарният фешън дизайнер Алфред Фиандака, който правил дрехи за семейство Кенеди, Джонсън и дори Ан Ромни, почина на 72 години.

Дизайнерът почина тази събота в West Palm Beach, Флорида. След като започва модната си линия през 1960 година, той отваря първия си магазин в Бостън, Масачузетс. Неговите строги линии на полите и елегантни рокли, бързо печелят вниманието на политиците във Вашингтон, сред които са Джоан Кенеди и Лейди Бърд Джонсън. Актрисите Джули Андрюс и Одри Хепбърн също носят облеклата му. Мис Ромни получава подкрепата на дизайнера през цялата кампания на съпруга й Мит. Фиандака остава изключително разпознаваем дизайнер сред съпругите на Републиканските кандидати, въпреки че самият той е демократ.

Дизайнерът започва да създава дрехи, още 9-годишен. През 2000 година колежът по изкуствата в Масачузетс прави изложба на 40-годишната работа на Алфред.
 

More All fashion