Следва

Вкусни шведски кюфтенца

5x3: Най-добрите рецепти за "изпиране" на любовни спомени - ФИНАЛИСТИТЕ3

Признавам: не се разбираме много с прането -
все ще направя там поразия,
такава, че чак да ме свие сърцето!

All About Life преди 11 години

На 8 февруари Indesit и View Sofia обещаха официално да подарят скъпоценната пералня INDESIT IWSC 5105 от най-ново поколение на онзи от вас, скъпи читатели, който ни даде "Най-добрата рецепта за изпиране на любовни спомени".

От вас се искаше да споделите в кратък текст начина, по който сте се справили или се справяте с любовните терзания, искахме да е оптимистичен, елегантен, мил или смешен.

Искахме да ни накарате да се усмихнем за празника на влюбените, 14 февруари, защото вярваме, че любовта е най-смисленото нещо в живота, и ви дадохме срок до 22-ри, отново петък, в който да изпратите изпробвана, чута или общовалидна рецепта за изпиране на любовните спомени от неприятните емоции на познатия адрес
[email protected].

От това предизвикателство последваха стотици писма, креативни, смислени и с чувство за хумор, които до обявения финал, 1-ви март, ще се борят за голямата награда - INDESIT IWSC 5105.





Калина Райчева

Отделете внимателно белите от черните спомени.
Поставете черните в коша за следващо пране.
Добавете грях за пране.
След това добавете любовкотител.
След центрофугата бялото е още по-бяло :)





Мария Янчева Иванова
За вашата игра си позволих да напиша стихче, дано е в рамките и условията на конкурса :)

Здравейте на всички, аз съм Мария!
Признавам: не се разбираме много с прането -
все ще направя там поразия,
такава, че чак да ме свие сърцето!

Ако не объркам някоя програма,
то градусите пък няма да улуча!
И ето - новата риза на мама
не става вече за официални случаи...

А как ги правят тез прахове и препарати...?!
Вчера новото ми шалче красиво
уж черно в пералнята го пратих,
а сега ще го нося със сакото във сиво...

И боите как меся! Художничка съм цяла!
Вярвайте, без да пипам четка с ръката,
гледам блузата, безупречно бяла,
излиза шарена, по-цветна е от дъгата!

Я копче, я щампата я няма;
чорапът имаше другар, сега е сираче..
Това пране ми е драма голяма.
Не сполучвам със него, чак ми се плаче!

Затова любовните спомени аз не закачам.
Те висят на закачалка, грижливо прибрани.
Стари са, демоде, често ги прескачам,
но потрябват ли - любовните спомени се носят непрани!

Не бих си позволила дори да избелеят,
че по-ценни са от всички дрешки.
А ако в пране като чорап не оцелеят,
как ще се пазя от старите грешки?

Виж, следи по чаршафи след любовна нощ са друго нещо...
И за да сме най-сетне с прането квит
мъжът ми препоръча горещо
новата пералня INDESIT!



Мариана Христова Иванова


Най-добрата рецепта за изпиране на любовни спомени
Няма човек, който да не се е сблъсквал с любовното разочарование и впоследствие да не е изпитал на гърба си характерните за случая последици – като започнем от емоционален дисбаланс, като в по-тежки случаи той прерасне във физически.
Животът без любов не е живот! Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е. Любовта е като живата вода. А влюбеният представлява душа от огън! Светът се върти по друг начин, когато ОГЪНЯТ обикне ВОДАТА. Винаги се стремете към нея, независимо каква форма приема тя - духовна или материална, божествена или земна, източна или западна...
Вярвам, че всичко в любовта се случва поради някаква причина. Хората се променяме, така че да можем да се научим да допускаме, че нещата не вървят добре, така че да ги оценяваме, когато те са наред и да се доверяваме преди всичко на себе си.
Трябва да се поучим от нашите минали връзки, за да намерим по-добри отношения в бъдеще и да познаем това, което заслужаваме.
С радост, но и същевременно съчувствие и съпричастие според изживените лични терзания предлагам на вниманието ви няколко доказано ефикасни възстановителни рецепти, защото за всяка болка има лек.
Честичко смятам, че трябва да се уповаваме и на максимата „Клин, клин избива”. Нека всяка дама знае, че загубеното винаги има шанс успешно да бъде заменено с ново. Любовта не прави изключение! Когато посегнете към звездите, сигурно няма да достигнете някоя … но и няма да напълните ръцете си с кал.
Миналите по този път твърдят, че поставяйки си за цел на всяка цена да срещнат нов обект на своите чувства, нерядко откриват мъжа ма мечтите си. Или поне не остават сами, за пред хората…
Ако това не е приемливо за вас, може би е по-добре като друг вариант да прегърнете своята кариера. Оставяйки малко време на себе си за тъжни размисли и бездействие, вие имате реалния шанс да се развихрите в службата, а оттам да се изстреляте високо в йерархията. Така плюсовете за вас самите са много – висока заплата, придобити екстри и сфери на влияние. А също и нова среда, където е възможно да се сблъскате не с друг, а с принца на мечтите си. Или поне да „натриете” носа на „бившия” с това, че доброволно се е лишил от новостите на стандарта ви. Заедно с тази промяна и социалната ангажираност ще изчезне и думата „самота”.
Не оставяйте страхът от лошото да Ви лиши от хубавото, което Ви предстои ...
Ако тази рецепта не е по вкуса ви – тогава СЕ ОТДАЙТЕ НА СЕБЕ СИ – дори и да прозвучи егоистично, човек, ако се замисли, никак няма да е зле. Сега е именно времето да пробудите у себе си „глезлата”, независимо от факта, че си го правите сама. Открийте очарованието на съня до обяд и купона до зори. А също и на фитнеса, фризьора и козметика до припадък.
Каквото и да правите най-важното е вашият Душевен Комфорт. Независимо на какво се отдавате – партита в хаус клубове, вслушване в красиви балади, йога асани или вглъбяване в книги с романтичен речник – главната цел е да получите вътрешно спокойствие и душевен мир. Бъдете наясно какво искате във всеки един момент от живота ви. Щастието е в това да откриеш някого, който те прави щастлива, и нещо, което вършиш с удоволствие. Това е рецептата за хармония и душевен комфорт!
За да можем да бъдем щастливи, според мен цялостната нагласа, мислите и концентрацията са много важни, а рецептите и ритуалите за това само ускоряват процеса. Това, което наистина действа е вярата, убедеността, че ще стане така, както искаме, вярата, че нещо по-голямо и силно е на наша страна.
Аз се моля от все сърце и най-искрено на Вселената, обяснявам спокойно какво искам, защо точно това, какво ми харесва и защо го заслужавам. Правя това почти всеки ден и винаги в положителна насока :)
Едно от нещата, които могат да направят моя ден щастлив са малките жестове на любимите хора край мен, това да знам, че те са здрави и доволни!
А в личен аспект това е да имам любимо хоби; да научавам нови умения, като например се фокусирам изцяло върху една задача, и намирам чувството на спокойствие и щастие в работата си.
Едно нещо, което открих за моята работа, е, че основната причина да съм щастлива за по-голямата част от това време е, че постоянно съм изправена пред нови и нови предизвикателства, които да поемам. Може да изглежда странно, че новите предизвикателства могат да се равняват на щастие. Мисля, че ключова част от това защо усвояването на нови умения, може да донесе щастие, е, че трябва да се концентрирам, за да постигна напредък. Състоянието на "потока" от нови данни/ информация е установено, че предизвика щастие.
Друго нещо, което ме прави щастлива и ме отърсва от душевните безпокойства е редовно да помагам на другите!
Едно от моите най-интересните открития за себе си досега е колко щастлива ме кара да се чувствам факта, че мога да помогна на хората около себе си.
Няма по-добър начин за поддържане на доброто ми настроение през целия ден от изказаната благодарност към любимите същества, вътрешната усмивка и усмивката, която поставям като етикет на лицето си.
С чиста съвест се отдайте така например на „шопинг” и „шоколадо”-терапия, а за последиците от лечението не му мислите. Дали пък някой друг няма да го стори вместо Вас?!
Моите лична рецепта за постигане на Щастие и бягство с пълно изпиране на неприятните спомени след несподелена любов е както следва:
1. Да вярвам ежедневно в Чудеса;
2. Да се радвам на самия Живот;
3. Да помагам на другите;
4. Да правя това, в което съм добра и ми доставя истинско удоволствие;
5. Да вися по-малко пред телевизора/ компютъра, а да правя повече разходки сред природата или в близкия парк;
6. Да чета много книги;
7. Да гледам страха право в очите;
8. Винаги да вярвам в себе си;
9. Да бъде по-близко до семейството и приятелите ми;
10. Да слушам своето сърце!
НАЙ-ДОБРАТА РЕЦЕПТА ЗА ЩАСТИЕ Е ДА ИЗПОЛЗВАШ ПАРИТЕ СИ НЕ ДА ТРУПАШ ВЕЩИ, А ПРЕЖИВЯВАНИЯ!!!
Това всъщност е рецептата – не му мислете много, а Живейте сега и за момента! Късмет, щастие и пак късмет на всички от сърце от мен!!!
Достойният ще дойде вас при Вас. Ако ли не – не е достоен!
Желая на всички Любов – без нея сърцето пустее, Приятелство – без него душата тъгува, Успех – без него егото студува, Страст – без нея победа няма, Свобода – без нея смисълът се губи и Здраве и Вяра, за да получите всичко това!!!

Още:

ФИНАЛИСТИТЕ 2 >>


 ФИНАЛИСТИТЕ >>

Супер готина рецепта за изпиране на любовни спомени от играта на ViewSofia и Indesit >>

More from View Sofia

More All About Life