Следва

12 март, вторник - Наоми Уотс

Да обиколиш света за 365 дни: Вълшебникът Париж

Ах, Париж. Наша мечта, цел и обаяние. За този град може да се говори с часове и с дни и пак да не се изчерпа всичко...

All About Life преди 11 години

Париж! Мечта, цел и фантазия. За този град поемите, романите и филмите не стигат, за да разкрият напълно обаянието му. И ако имахме 365 дни да обиколим света и всички магически местенца, които крие, в Париж шяхме да се връщаме често, за да вкусваме още от храната му, да се обръщаме отново след мъжете му, да се удивляваме на жените му и да попиваме от аромата му.


Париж е приказка, която има безброй начала, но нашето започва точно от Айфеловата кула, символ на града. Монумент, който през нощта се превръща в истински диамант, благодарение на светлините, които на всеки кръгъл час преминават в милиони лампички в бяло. Обичаме разходките в градинката около кулата, наречена Champs de Mars, където осъзнаваме колорита на този нестихващ с романтизма си и светлините град. Милиони туристи от всички възможни краища на света са тук и оцветяват с различност. Разходката ни задълължително преминава през прочутия Champs Elysees, където магазините и хилядите хора сътворяват вихрушка от неповторими усещания, докато avenue Montaigne ни посреща с лукс и изисканост зад витрините на Louis Vuitton, Saint Laurent, Dolce&Gabbana, Chloe, Elie Saab...

Ако сме в Париж, си приготвяме дълъг списък с музеи, сред които Лувъра печели първото място и задължително отиваме в лабиринта от картини, които разбираемо водят до великото творение на Леонардо Да Винчи, а именно Мона Лиза. За музея отделяме един ден, а при голямо желание и повече, той е огромен в пълния смисъл на думата. Задължително отиваме до Musee d’Orsay, за да видим Ван Гог, а след Palais de Tokyo можем да си отдъхнем от музеите, защото сме изпълнили три важни точки в изкуството. Сега се отдаваме на друга любима част - храната.



Френската кухня е великолепна. Маршрутът ни включва прочутата лучена супа, плато със сирена, а също и tartare de boeuf - сурово или леко преработено месо, напомнящо на кайма, вкус, който обожаваме.



В Париж има толкова много ресторанти, но не на всеки трябва да се вярва за качеството на храната. Препоръчваме Le Bistrot de Maëlle et Augustin, където храната е божествено вкусна, приготвена от висококласни готвачи. Мястото е тихо и спокойно, близо до Айфеловата кула, но далеч от туристите. Това заведение се превръща в любимо за живущите в квартала, защото е малко и уютно и с превъзходно меню, което сменят всяка седмица.



Париж е иновативен град, макар и често упорито традиционен. Предлага ни сума нетипични ресторанти, като Dans le Noir, например. Това е място, което ни изненадва с нестандартна обстановка - няма светлини, ресторантът е в напълно тъмна обстановка. На входа изключваме телефоните, за да не се изкушим да осветим чинията си и заявяваме ако имаме алергия към някой продукт, защото де факто не виждаме какво ядем. Менюто е изненада, а любовната интрига с храната е великолепно изживяване.

Без съмнение ще се отдадем на танци и коктейли през нощта. Пожелаваме си разходка до бара, за да се насладим на прекрасната атмосфера на осветения от лампи Париж. С лека танцова стъпка и френски шансони, пристигаме в Experimental Cocktail Club. Това е мястото, където могат да ни забъркат каквото пожелаем. Нощта ни продължава в Marais, квартал, превърнал се в символ на нощния живот в столицата. Също така е пълен с пикантерии - това е квартал на хомосексуалисти, които открито демонстрират любовта си. Ние си избираме бар в Марокански стил, наречен Andy Wahloo. Избираме си го точно него, защото е модерен, интересен и шумен, какъвто го желаем.

На сутринта, с леко главоболие, се отбиваме в пекарната. Няма значение коя точно, защото божественият аромат, който се носи, ни поглъща изцяло. Взимаме си от всичко, нали французойките не страдат от проблеми с теглото, а пък смело си похапват от всичко. Трябва да име нещо вълшебно в тези кроасани! А вълшебникът се нарича Париж! 

Ако това е и твоят сценарий за незабравими пътешествия, напълно възможно е да ти се случи, ако да участваш в играта на Havana Club



За повече информация, посети страницата на Havana Club във facebook.
 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.