Следва

Крокодил от злато, кобра от сребро

50 days to-do-list

От 11 Май започва близо 50-дневният културен маратон 13-ти Салон на изкуствата в НДК, за който няма начин да не намериш

Events преди 15 години

От 11 Май започна близо 50-дневният културен маратон 13-ти Салон на изкуствата в НДК, за който няма начин да не намериш време да посетиш.

На 22 Май Московският кмет Юрий Лужков, заедно с ансамбъла на „Игор Мойсеев" и 3 тона техника ще взривят зала 1 на НДК, а на 3 Юни ирландската група „Lord of the dance" ще отвърнат на удaра с две представяния в един ден на спектакъла „Повелителят на танца" - от 17.00 и от 19.00 ч.

Цялата еуфория и ексклузивната емоция от събитието можеш да усетиш след като си ангажираш билет на стойност 30, 60 или 100 лв.

Ето част от концертите, включени в 13-тия Салон на изкуствата, които не трябва да пропускаш, а колкото повече посетиш, толкова по-добре ще се чувстваш, естествено.

20 Юни – Aвстрийския танцов театър Descedance ще представят пътешествие в страната на аборигените, бумеранга и кенгуруто;

21 Май – „Класациите на българския танц" – спектакъл от програмата „Живата съкровищница";

8 Юни – Тото Кутуньо и дует „Шик" ще превземат сцената;

11 Юни – „Заедно на сцената" е съвместно представяне на родните ни естрадни изпълнители и техните деца. Това са Хайгашод и Азад Агасян, Михаил и Константин Белчеви, Вили и Хилда Казасян, Милчо и Теди Кацарови и др.;

11 Юни 20.00 ч. – гуруто на „Дайър Стрейтс"Марк Нопфлър ще изнесе своя концерт;

15 Май – концерт на норвежкия саксофонист Ян Гарбарек;

17 Май – „Американска нощ" е концертът, с който се разделя посланникът на САЩ Джон Байърли с родината ни и под чийто патронаж е представлението.

С други думи, от 11 Май до 22 Юни няма да имаш скучна вечер, ако се довериш на 13-тия Салон на изкуствата!

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?