Следва

Близначки и еротични модели напират за короната на Мис България 2013

През седмицата ще видим още... Фотографска изложба на Росен Тошев в "Париж"

Нeслучайно e използван изразът „творби“, който... 

Events преди 10 години

На 20-ти юни в галерия "Париж" ще се открие фотографската изложба на Росен Тошев - „Проект 12“. Обединени под това заглавие са дванадесет творби, които авторът ще представи за първи път. Нeслучайно e използван изразът „творби“, който предполага и един по-широк поглед към съвременното фотографско изкуство.

Днес това изкуство застава редом до живописта, благодарение на дигиталните възможности за обработка на кадъра, посредством които авторите са изкушени да създават едни по-многопластови и често сюрреалистични внушения.

Самият Росен Тошев споделя, че „ проектът представлява дванадесет фотографски изображения на различни модели в различна обстановка изпълнени в стилистика и похвати близки до рекламната фотография. В техническо отношение това е един опит за вмъкване на едно визуално изкуство /живопис/ в друго /фотография/. Лицата на моделите са заменени от изображения на несъществуващи животни изпълнени с живописни средства. Основната идея на цялата серия е внушението за това, че въпреки външните различия човешката същност е много близка, подобна и сходна“ .



Един визуален синтез подпомогнат и от солидното художествено образование на автора, който е от участниците в популярната през 90-те години група от провокативни художници, свързани с галерия „XXL”, а днес и старши преподавател в Националната художествена академия.

Настоящата изложба е част от „Месец на фотографията 2013“, организиран от Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева“ и превърнал се в ежегодно международно събитие.

„Проект 12“ на Росен Тошев ще гостува на галерия "Париж" за девет дни, до края на месец юни, както и онлайн – в сайта на галерията.



Виж още: Най-интересното в афиша на града тук>>>

 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?