Следва

Комбинезон 25

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Към височината също сме резервирани – не се ли наситихме всички на ултра високите чепици, които се въртят /по-точно въртяха/ по дефилетата в последните 3-4 години. ...

All fashion преди 10 години

Лошо впечатление ни направиха обувките за есенно-зимния сезон на известната френска марка Aperlai . Не, не ни се струва, че тази им колекция е изкусителна и весела, даже никак. Може би кичозна и тромава, но не и шик. 

Принципно тенденцията с дебелите токове ни е много любима, но точно в този трапецовиден модел изобщо не кореспондира добре с подметката. Тя пък, от друга страна, изглежда прекалено съкратена и тумбеста около бомбето. Как ли биха се чувствали пръстите ни там?! Риторично. 

Към височината също сме резервирани – не се ли наситихме всички на ултра високите чепици, които се въртят /по-точно въртяха/ по дефилетата в последните 3-4 години.

Цветовете са приятни, но всички, събрани в една обувка и то с натоварена форма с изрязвания просто не е ОК. А за множеството цветове + брокатените акценти и дума да не става! Силно се надяваме следващата им колекция да е по-модерна и елегантна. 100% могат.



Следващият шок дойде с излизането на списание W и секси Дженифър Лопес на корицата.



Секси, ама друг път! 

Точно снимката на корицата смятаме за изключително неподходяща, предвид факта, че латино дивата е в сериозна връзка с доста по-младия Каспър Смарт. 



Новият й цвят и ретро къдриците я състаряват, а това едва ли е желаният ефект. Чертите на лицето й тук са по особен начин неженствени, а цялото излъчване на картинката е за мрак, носталгия по нещо си и меланхолия. 


 

Негативно е отношението ни към колекцията на Issever Bahri за сезон Есен/Зима 2013-2014, представена на седмицата на модата в Берлин.



Младият дизайнер е подходил доста аматьорски.

Дрехите нямат единна концепция, изглеждат като напаснати напук и включват доста различни по вид и стил платове за сравнително малкия брой представени аутфити. 

Цветният елемент е също противоречив – вместо да освежава колекцията, той допълнително я натоварва и разединява като идея и стил. 

Може би авторът е искал да изглежда като непринудена стрийт визия, само че не му се е получило.



Дълбоко разочаровани сме от колекцията на A.P.C. в сътрудничество с Канйе Уест.



Рапърът ни се стори доста в час с модата в първата си колекция, но тази колаборация ни хвърли в размисъл.

Облеклата са изключително обикновени, даже бихме казали, че в тях няма абсолютно никакъв дизайн. Явно тандемът се е опитал да разнообрази с малко надписи, но това е тотално дежа вю и по-скоро несериозно и непрофесионално. 

Всъщност, на това му се казва от нещо да направиш нищо.



Последното , което ни учуди, беше предложението за грим на иначе талантливия дизайнер Damir Doma за есенно-зимната му колекция 2013-2014 година.



Цветовете са готини, но нанасянето им е странно, даже защо не абсурдно. Акцентът е на очите ( по скоро на веждите) и е най-меко казано "особено" нанесен.


Допускаме, че е нарочно, но ако целта е била да се постигне „бърз и лесен интересен макиаж”, то резултатът е от типа „нацапах се в банята, беше тъмничко”.

А и нека бъдем честни – този грим е твърде специфичен, задължаващ, строг и артистично характерен и в тази си характеристика вероятно би отивал на приблизително 3% от дамите. Следователно защо изобщо някой го предлага?!

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.