Следва

Фетиш-култ: Ева Грийн, Кортни Лав и Джесика Стем в Vs. Magazine

Това, което знам... за грима, тялото и красотата с модела Джорджия Мей Джагър

Тя не е типичен модел...

All fashion преди 10 години

Тя не е типичен модел. И няма как да е! Джорджия Мей Джагър притежава пагубната за онзи, който не може да устои, комбинация от невероятни гени – най-доброто от рок звездата Мик Джагър и супер модела Джери Хол, в една миниатюрна порцеланова фигура, висока не повече от 165 см.

Най-малката дъщеря на двама секс символи на миналото и днес обаче извоюва сама мястото си на модния небосклон с участия в серия от рекламни кампании и сключени договори за редица козметични и фешън брандове, последно бе сътрудничеството й с Just Cavlli и италианската марка Sisley, както и корица за Vogue и още фотосесии и обложки за влиятелни модни издания. Никак зле за скромните й 21 години.

Пред Vogue Великобритания лицето на новия женски аромат на Just Cavalli, станал известен с пламенното еротично видео, споделя за бюти иконите си, влиянието на изключителната си майка, продуктите, които е споделяла с Кара Делевин и защо никога не би отрязала косата си.

Ето какво научихме за красотата от младата и успешна наследница Джагър в едно кратко бюти интервю: 



Кои са твоите лични икони?

Очевидно майка ми винаги е била една от тях. От нея ще запомня, че сама се грижеше за грима си и това няма как да не ми е правило силно впечатление. Сега, знаете, на моделите винаги им се прави грим и прическа, но в миналото нещата не са стоели по този начин. Трябвало е сутрин преди работа сами да правят тоалета си, а ако не са могли да се справят, то тогава не са били считани за добри модели – идеята е била, че са пристигали готови и между снимките просто са сменяли дрехите си. Пестели са време на другите. Тогава разбирането за красота определено е било различно и интересно.

Майка ти (Джери Хол - бел. ред) учила ли те е да се гримираш?
Тя винаги ми е оставяла поле за изява, но да я наблюдавам как се гримира е било много вдъхновяващо за мен. Имаме доста сходен вкус, например и двете си падаме по червено червило – това е нещо като семейна черта, обичаме визията ни да е бляскава. Аз съм окей с това да се гримирам сама. Понякога е по-лесно, тъй като познавам чертите на лицето си.

Коя друга жена намираш за красива?
Винаги казвам Грейс Джоунс, защото тя е изключително оригинален модел. Също така и сестра ми (Лизи Джагър), и Кара (Делевин), която е близка моя приятелка. Харесвам Кара, защото тя не носи грим, въпреки че не знам доколко това е полезно в едно интервю за козметика и красота!

Сигурна си развълнувана, че си новото лице на парфюма на Just Cavalli?
Много е вълнуващо! Харесвам много аромата, толкова е свеж и флорален. Харесвам и рекламната кампания, много е секси.



Беше ли нервна, когато трябваше да влезеш в ролята на секси изкусителка за видеото?
И питате! Завършената реклама винаги изглежда много по-непринудено, но докато текат снимките, е доста сконфузно. Но в света на Cavalli всичко опира до това да си силна, секси и властна жена. А именно такава бихме искали да бъдем през цялото време! Дрехите са много стилни и секси, създават асоциации за амазонка, а и самата ти се чувстваш като такава, когато ги носиш.



Какви продукти за красота използваш най-често?
Много хидратиращ крем на първо място. Обикновено нося спирала, коректор, такива неща, понякога и бронзант. Имам специална кокосова пръчка с олио, която използвам за всичко – върху клепачите ми, за да станат по-лъскави, върху устните ми и сухата ми кожа. Обикновено гримът ми е доста семпъл, освен ако не излизам вечер. В такъв случай си слагам течни сенки или оранжево-червено червило. Много си падам по червилата от серията на Rimmel с Кейт Мос. Понякога се притеснявам да използвам определени цветове. Иска ми се да опитам ярко розово, но не искам да изглеждам евтино.



Кой е козметичният продукт, без който не можеш?
Спирала, но май това важи за всички? Когато си сложиш спирала, сякаш се чувстваш малко по-уверена.

На кои други модели силно се възхищаваш?

Отново ще спомена Грейс Джоунс и майка ми. Наоми Кемпбъл е в същата модна агенция, в която съм и аз, и заедно участвахме в церемонията по закриването на Олимпийските игри. Та, аз бях там с нея и Кейт Мос, правеха ми грим и прическа, а аз стоях и си повтарях: ”Какво? Къде съм сега? Това е толкова щуро!”. Беше много забавно. Тъй като не бе голямо модно шоу, а атлетите бяха тези, които бяха на фокус, за мен нямаше такова голямо значение. От едната страна беше и по-спокойно, което е малко странно, понеже 2 милиона души бяха там и гледаха! Дори самият факт да гледаш всички тези хора на едно място е едно невероятно изживяване.



Косата ти е страхотна! Какви грижи полагаш за нея?
Всъщност косата ми е доста суха от цялото това фризиране. Фризьорите предпочитат косата ти да е суха и изтощена, защото прическите се правят по-лесно. Казвате ми, че косата ми е хубава, но аз определено не я виждам така, особено като я сравня с косите на майка ми и сестра ми. И на двете косите им стигат до кръста, от което аз получавам комплекс, че моята е твърде къса!
Майка ми винаги е имала невероятно красива коса, затова и аз пускам моята дълга. Скоро няма да ме видите късо подстригана.

Разбрахме - не на късото за сега. Но би ли сменила цвета на косата си?
Определено бих станала брюнетка, също така - червенокоса или ягодово руса, като ярко червеното на Карън Елсън. Ако ще променям цвета си, бих избрала някоя от тези визии. Когато бях тийнейджър, доста често боядисвах косата си в розово, но на майка ми не й харесваше.



Кои са най-големите ти бюти катастрофи?

Опитвах се преди време да постигна по-естествен кафяв оттенък, но когато се боядисах, той стана зеленикав и дори леко сив. Беше преди една фотосесия за Vogue и се наложи да повикат фризьор, който прекара цялата сутрин да боядисва косата ми, за да ме превърне отново в блондинка. Истинско бедствие! Също така престанах да си скубя прекалено много веждите. Сестра ми имаше много тънки вежди преди и боядисваше косата си в зелено. Беше платинено руса като Гуен Стефани и един ден се изми с шампоан с къна. Наричахме го фазата на зелената коса, защото тя бе тийнейджър с доста променливи настроения, който не можеше да се отърве от зеленото в косата си!



И най-чаканият от всички въпрос. Как поддържаш тялото си във форма?
Напоследък бях позанемарила физическите упражнения. Обичам да се преструвам, че тренирам, но истината е, че не съм го правила от около четири месеца. Бих искала да започна да го правя редовно, но трудно намирам време. Не съм като моделите на Виктория Сикрет, които ходят на фитнес по два пъти на ден – не разбирам хората, които го правят. Но трябва да започна, най-вече заради здравето си. Оставам без дъх, след като изкача няколко стъпала! Не си падам много по кардиото, така че ако тренирам нещо, сигурно ще бъде с тежести.
 

More All fashion