Следва

Street Style вдъхновения... Лудите японци

My Style: Надя Сивкова. Из гардероба на един гримьор

Често се възхищаваме на блестящата...

All fashion преди 10 години

Често се възхищаваме на блестящата кожа, сочните устни, изящно очертания котешки поглед на хората, които го умеят. А кой би бил по-добър в това от професионалния гримьор, какъвто е красивата Надя.

Надя Сивкова е един от най-популярните млади гримьори в България. Работи за родни списания и разкрасява десетки български звезди и модели. Сценограф е по образование, но заложбите й в грима и стилизирането на коси превръщат хобито й в професия.

В дома сме на прекрасната Надя, който тя обитава със своето лично усещане за интериора и заедно с най-вярната си приятелка - красавица, порода чихуахуа. 



V. S. Колко много момичешки детайли има в къщата ти!
Н. С.
Личи си, че не живее мъж тук, нали? Мисля, че домът ми е страхотен, макар че наскоро получих негативен коментар от един проклетник, който много ме ядоса (шегувайки се), но аз с такава любов съм си наредила всичко, малко по малко…. И просто си личи отвсякъде, че си падам по винтидж културата. Гледам много DIY (направи си сам) блогове и редовно си крада някакви добри идеи. Много неща и сама си правя.

V. S. Стилът ти като апартамента ти ли е?
Н. С.
Да. По принцип не обичам да трупам много предмети, не обичам сувенири и разни непрактични неща. И в облеклото съм така. Много харесвам изчистените, basic линии. Много удобно се чувствам в този стил дрехи.



V. S. Откъде пазаруваш такива неща?
Н. С.
Ох, както всички, и откъдето абсолютно всички. Общо взето пазарувам или от Zara, или от Second Hand магазини. Това са двете ми крайности.





V. S. Да, забелязахме, че имаш много съкровища, намерени из Second Hand магазините…
Н. С.
О, да! Такива неща съм намирала, че хората много ми завиждат. Топ 5 в откритията ми е чанта на Etienne Aigner. Разкошна кожена чанта! (горе на снимката - бел. ред.)

V. S. Сама си правиш грима, естествено. Колко време ти отнема?
Н. С.
Три минути!



V. S. Добре де, обясни ни как става, особено това с очната линия?
Н. С.
Ами има няколко тънкости! Със сигурност първото е да се начертае с молив, защото много лесно се коригира, и после с очна линия отгоре. Грешно е директно с черното да се маже клепачът. Другото важно нещо е, че трвба да се прави на отворено око, затварйки очите, изкривявате линията. Аз например вече мога и на сън. През мен минават около 80 чифта очи на ден, понякога и повече.

V. S. Импулсивна ли си? Как решаваш например днес какво да облечеш?
Н. С.
Зависи. Ако имам някакъв повод или нещо по-специално през деня, със сигурност още от предишната вечер си приготвям нещата. Иначе зависи от настроенито ми. Ако съм в добро, нося черно!



V. S. Черно ли е цветът, който преобладава в гардероба ти?
Н. С.
Абсолютно! Още когато работех в МАС, ми е останал този навик. 80% от гардероба ми си е черен. Просто много добре се чувствам в този цвят. Някой дизайнер беше казал, че никога не може да си over или underdressed с черна рокля.







V. S. Значи новото черно си е пак черно?
Н. С.
Да! Така е! Друг цвят, който предпочитам, е бордото, също и пудра, сиво – все бейсик цветове.

V. S. На черното ли най-много подхожда червеното червило?
Н.С.
Ако говорим за дрехи – с черно. А иначе с друг грим, ако искате по-драматична визия, smoky eyes с червеното червило са прекрасно съчетание.

V. S. Не е ли прекалено червено червило и опушен грим?
Н. С.
Не, не! Абсолютно зависи как човек си комбинира нещата. Може всичко да се носи, въпросът е да е правилно сложено.



V. S. А тази есен/зима какво да носим - златни сенки, матирани устни…?
Н. С.
По-дарк със сигурност е визията за зимата. Изчистената кожа е много модерна, в смисъл, добре направена и добре покрита кожа. Червеното червило също, но не както го познаваме, като класически цвят, а по-скоро малина, боровинка, бордо, различните и нюанси.

V. S. Каква е тайната да режеш лук и да не си размажеш грима?
Н. С.
Няма такава тайна. Наскоро ми се наложи да правя кюфтета. И човекът, който беше поканен на вечеря, ми се обади, докато подсмърчах жално в слушалата. Разтревожи се, че нещо ми се е случило, но какво да кажа - „Спокойно, от тъпите ти кюфтета е!”? Просто се успокоих, махнах си грима и след като свърших с кюфтетата, се гримирах отново. Няма спасение от лука. Така че, съжалявам, но няма такъв вариант.





V. S. Твоята най-голяма страст?
Н. С.
Интересните бижута! Много обичам едри, ярки бижута и това е нещото, което винаги, където и да съм, купувам. Обичам и да купувам много хубаво бельо и имам слабост към саката. Може би затова есента ми е любимият сезон - слагам един блейзър и всичко е готово.



V. S. Злато или сребро предпочитащ!
Н.С.
Всякакъв боклук! В интерес на истината страшно много ми харесва розовото злато, много ми е на сърце.



V. S. Какво имаш в чантата си винаги?
Н.С.
Имам един винтидж тефтер, защото имам много ангажименти, и в него си записвам всичко, това ми е като втори мозък, другият не помни много. Също така телефон, фон дьо тен - винаги, червило и пари. Човек не знае откъде ще мине и какво ще му хване окото.





V. S. Значи ли това, че пазаруваш в несвяст?
Н. С.
Абсолютно! Тъжно, но факт! Хубавото е, че пазарувам много винтиж и ми излиза евтино, също така пазарувам на тотален sale, не ми харесва идеята да отида в магазина да си купя нещо, което знам, че след два месеца ще е на 70% намаление.
 

More All fashion