Следва

Крис Браун отново в клиника! Този път посегна на майка си...

Мадона пак е Най!

По-рано тази година Мадона беше определена от списание Forbes за най-високоплатената знаменитост в...

People of art преди 10 години

По-рано тази година Мадона беше определена от списание Forbes за най-високоплатената знаменитост в музиката за периода на кариерата й, затова едва ли идва като голям шок, че Материалното момиче този път е коронясано за най-добре платения музикант за цялата 2013 година, надминавайки звезди като Lady Gaga, Bon Jovi and Jay Z. Мадона е спечелила зашеметяващите 125 милиона долара през изминалата година.

Нека да погледнем цифрите – въпреки че нейният албум MDMA е продал по-малко от 1 милион копия, изявите на световното ѝ турне са генерирали изумителните 305 милиона. Концертът (който костваше на феновете по повече от 100 долара на билет) ѝ спечели наградата на музикалните награди на Billboard за Най-добро турне. Forbs оценяват, че кралицата на попа е добавила още 80 милионa паунда към банковата си сметка между юни 2012 и юни 2013г., голяма част от които са благодарение на продажбите на дрехи, аромати и други мърчандайз стоки, част от собствения ѝ бранд Material girl.


Лейди Гага

На второ място по продажби е Лейди Гага с 80 милиона, като трябва да се вземе предвид, че само за последното си турне, преди да получи тежка травма и да преустанови останалите си концерти, тя натрупа над 160 милиона долара. Forbes изчисляват, че ако Гага не беше наранила бедрото си и беше продължила турнето си, то със сигурност печалбите ѝ са щели да надхвърлят 200 милиона. Плюс това, албумът ѝ ARTPOP е пуснат на пазара след щателното проучване и сложните изчисления на списанието, което ни води до извода, че има огромна вероятност догодина Гага да се изкачи на първото място на класацията.

Bon Jovi заема третото място със 79 милиона долара, събирайки около 3 милиона от всеки град, който е бил част от турнето „Because We Can“. Coldplay са на пета позиция с 64 милиона, Джъстин Бибър е шести с 58 милиона, а Тейлър Суифт завършва на седма позиция с 55 милиона. За най-добре платен DJ в света пък е коронясан Калвин Харис, който е успял да спечели 46 милиона, пишейки и продуцирайки песни, както и от популярните си шоутата в Лас Вегас.









































More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра