Следва

Trend Report - Драматичен разкош

Британските модни награди 2013 - Победителите във всички категории

Церемонията по връчването на Британските модни награди за 2013 година се състоя на 2 декември, вчера, в...

All fashion преди 10 години

Церемонията по връчването на Британските модни награди за 2013 година се състоя на 2 декември, вчера, в London Coliseum. Домакин на събитието бе Джак Уайтхал, а светът стана свидетел на едно истинско модно шоу от класа, което събра на едно място дизайнери, модели и звезди от цялата фешън гилдия, сред които се открояваха Кейт Мос, Донатела Версаче, Сиена Милър и Миуча Прада.

За най-престижен дизайнер на дамска мода бе обявен Кристофър Кейн, който си спечели репутация на иновативен и обещаващ британски творец.

Burberry пък имаха двоен повод за радост, след като спечелиха наградите Дизайнерски бранд и Мъжки дизайнерски топ бранд на годината, които бяха връчени на криейтив директора на компанията - Кристофър Бейли.

Традиционно приза за интернационален дизайнер се дава на онзи, който през годината е проявил не само най-много модно въображение, но и чиито колекции са докоснали сърца на цял свят; съвсем заслужено победителка бе Миуча Прада.


Алекса Чънг с музиканта Хари Стайлс, който получи специална спонсорска награда

Колкото до наградените за Изключителни модни заслуги, то това бяха Тери и Триша Джоунс; техният колега и семеен приятел Дилан Джоунс бе този, който им връчи приза. Тази награда е изключително специална, тъй като доказва огромния принос на двойката за модната индустрия. i-D Magazine, основано от Тери и Триша през 1980 година, се превърна в модно вдъхновение за цяло поколение.

Призът за Специален принос бе даден на две личности, които през последните 25 години „кроят” модните течения: Кейт Мос и Сузи Менкес.

Ето и някои от останалите награди, а 

Модел на годината: Еди Кемпбъл
Награда на червения килим: Erdem
Най-добър дизайнерски дебют: J.W. Anderson
Най-добър дизайнер на аксесоари: Nicholas Kirkwood
 

More All fashion