Следва

Рокля на Мишел Обама влезе в Музея на американската история

Да преговорим - 10 храни, които ще ни помогнат да изглеждаме по-млади

И тъй като нямаме еднопосочни билети за страната на вечно младите и красивите, изготвихме...

Health преди 10 години

И тъй като нямаме еднопосочни билети за страната на вечно младите и красивите, изготвихме вълшебен списък с 10 топ анти-ейдж храни, борещи се със свободните радикали и бъкащи от полезни витамини, които се грижат кожата ни да изглежда досущ като сочна и узряла прасковка.

1. Авокадо
Всички си падаме по авокадото; добрите новини са, че то е бъкано с витамин Е и предпазващи антиоксиданти, които са витални за лъскава коса и хубава кожа. Фолиевата киселина в тези чудни плодове пък играе ключова роля за регенерацията на клетките и придава на кожата по-младолик вид.

2. Боровинки
Тези малки и вкусни плодчета имат толкова много полезни действия; като за начало са богато на витамин С, който спомага за кръвообращението и доставя необходимите минерали и соли, борещи се с процеса на стареене. Освен това са и богати на Калий, отговарящ за регулацията на течностите в организма, следователно проблемът с подуването е елиминиран. Перфектни са както в смути, така и в комбинация с корнфлейкса на закуска.

3. Броколи
За да се възползваме максимално от хранителните вещества на този зеленчук, е препоръчително да го консумираме задушен или на пара. Тъй като са богати на фибри, броколите спомагат за регулиране на теглото, а витамин С и бета-каротините, които откриваме в щедри количества, предпазват и се борят срещу сърдечно-съдовите заболявания.

4. Канела
Канелата притежава свойството да „затопля” тялото отвътре и е чудесен помощник при умора. Щипка-две от тази вълшебна подправка към закуската или кафето са достатъчни, за да си набавим дневната дажба.

5. Черен шоколад
Това е едно полезно и вкусно изкушение, с което можем да се поглезим без свян, при едно условие: съдържанието на какао трябва да е поне 70% и отгоре. Протеините и витамините от група В, които откриваме в малки дози в тази вкусотия, спомагат за горенето на мазнини и подобряват вида на кожата и косата.

6. Конопено олио
Освен че е най-добър приятел на салатите, конопеното олио има славата най-полезната храна за човечеството, тъй като е идеален източник на незаменими амино и мастни киселини. А високото съдържание на витамин Е (силен антиоксидант) означава, че козметичните продукти, обогатени с това магическо олио могат да забавят процеса на стареене.

7. Земни ябълки

Земната ябълка е много подценяван зеленчук. Въпреки ферментиращата й репутация, земната ябълка е богата на калий, който поддържа сърцето здраво.

8. Фасул

Бобените култури, и в часност фасулът, имат високо съдържание на фибри, калий и цинк, които спомагат за намаляване на нивото на холестерола и предпазват от сърдечно-съдови заболявания. Най-големият им плюс обаче са протеините: около две шепи сушен фасул съдържат същото количество протеини колкото парче филе, но с повече ползи за здравето. Можем да добавим фасул към салатата си, или когато си готвим вегетарианско чили.

9. Червено зеле
В Щатите съвсем отскоро се появи нова анти-ейдж диета, която пледира да се ядат повече лилави храни. Причината? Храните в лилави нюанси са най-богати на антиоксиданти, които не само се борят срещу рака, но и са верни помощници в борбата срещу бръчките.

10. Червено вино

Дори една чашка червено вино е населена с много антиоксиданти, предпазващи сърцето. Освен това кожата на червените гроздови плодове забавя ефекта на стареене, благодарение на своите анти-ракова и анти-възпалителна съставка, ресвератрол. Откриваме я също и в боровинките, червените боровинки и фъстъците.

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.