Следва

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Животът след 45 - Дафне Гинес

46-годишната Дафне Гинес може да ти отнесе главата с някоя от шеметните си визии, но никога, или рядко при...

All fashion преди 10 години

Обожаваме тази странница! 

46-годишната Дафне Гинес може да ти отнесе главата с някоя от шеметните си визии, но никога, или рядко при определени условия, ще кривне встрани от черно-белия контраст, толкова припознат като неин, че го използва, за да оцветява и косата си.

Никога не можеш да предположиш, че под тази екстравагантна външност се крие бивша съпруга и майка на три деца, която е харесвала живота в планината, но някога е било точно така.

Един развод и една подадена ръка от покойната вече Изабела Блоу обаче водят до скъпоценните приятелства с Алекзандър Маккуин, Карл Лагерфелд, Гарет Пю и Филип Трейси, и всичко си идва на мястото.

Дафне Гинес не би могла да бъде „разказана” в няколко реда. Но едно блиц интервю с тази изключителна жена ни дава известна представа за нейните прекрасни особености:





Смята се за невидима…

„Не разбирам защо хората обръщат толкова внимание на това какво нося”.

Като дете не е харесвала перлите и кашмира…
„За мен те са като понито, което никога не съм имала. Ако имах пони, със сигурност нямаше да знам какво да правя с него”

Стилът й на обличане…
„Нося типична униформа в бяло и черно, така че да не ми се налага да го мисля много. Трябва да ми е удобно. Голяма част от дрехите ми са изключително фунционални и дори пазят от дъжд в случай, че попадна на буря”.

Музикалната й „кариера”…
„Щях да отида в музикално училище и да пея като сопрано, но старият Купидон се появи и се омъжих за Спирос Ниаркос (корабен магнат) на 19 години, народихме си 3 прекрасни деца и живяхме в красива къща в планината”.

Любимият й автор е Шекспир…
„Ако попадна на безлюден остров, би ми се искало да имам негова книга със себе си. Харесвам в него факта, че никога не натрапва егото си, той просто придава емоционалната страна на случките и героите, без да намесва своята гледна точка. Изключително рядко срещано качество за писател”

Любовта й към речниците…
„Обичам речникът на Фоулър от 1926, любим ми е!”



Изабела Блоу (моден стилист) е била приятелка от детството…
„Когато през 1999 година се разведох, започнах да й помагам и така навлязох в модната индустрия. Когато тя почина, не исках да я запомнят със самоубийството. Има толкова много неща от нейните работа и живот, така че не можех да оставя да се превърне в поредното събитие, където всички са облечени в черно”

Обича разговорите с 5-годишни…
„Работих с такива деца в Модния институт в Ню Йорк. Те задаваха много добри въпроси и ми направиха чанта от тиксо, която очевидно нося”

Модата като i-pod shuffle - мени се непрекъснато…
“Срещаме някого, облечен в пънкарски стил, и си мислим, че си пада по The Ramones, а той се оказва брокер на недвижими имоти. Просто е чел във Vogue, че пънк-модата се завръща”

Темперамент като на Хамлет…

„Липсва ми достатъчно хъс да се ядосам истински и обикновено, досущ като Хамлет, ме натъжава онова, което правят хората около мен. А това не е много добре.”

Страхът й от летене…
„Когато скачах с парашут бе странно да наблюдавам как стъпалата ми изглеждат по-големи от къща, но поне страхът ми бе излекуван”.

Оставя всичките си решения на химикал-оракул…
„Задаваш въпрос и натискаш химикалата. И различните отговори се появяват, като „Пич, няма начин!” или „Ооо, да!”.

Има съвсем реална забрана да притежава вана в апартамента си в Ню Йорк…

„След съдебен процес със съседите ми (Гинес на няколко пъти е забравяла ваната в апартамента си на Пето Авеню, наводнявайки по-ниските етажи) ми забраниха да имам вана в апартамента. Можех да се боря срещу тях, но на кого му пука?”

Никога не би критикувала облеклото на другите…
„Всички носят онова, което им допада. Аз не съм модна полиция. Носете онова, което ви прави щастливи!"



















MATRICIUM® на дермокозметичната компания BIODERMA е първият медицински продукт, създаден от уникален комплекс от 100% естествено налични в кожата съставки – 63 на брой, разпределени в следните групи: пептиди, аминокиселини, минерални соли, микроелементи, витамини, въглехидрати, хиалуронова киселина, нуклеотиди.

MATRICIUM® прониква в дълбочина, достигайки до дермата, като създава перфектна среда за регенериране на клетките и кожата, а от скоро е в нова, още по-изящна опаковка.


 

More All fashion