Следва

Тялото: Засищащо разтоварване

Дълга история за живота

Успях да пристигна навреме. Някъде между бързия душ и първия разговор в офиса, се благодарих за смелостта на...

Health преди 10 години

Успях да пристигна навреме. Някъде между бързия душ и първия разговор в офиса, се благодарих за смелостта на онзи шофьор в мъглата. Допих последната глътка и с нея вкусих приятната умора от грандиозния туризъм през почивните дни. Малко настинах от минералните бани насред балкана, но това е дълга история. Купих си лимони и донесох в офиса сокоизтисквачката.

Пак противоречиви мнения по новия ми проект и никаква ясна насока. Дни денонощна еквилибристика на интересите, съвсем дълга история. Е, аз поне съм наясно, че няма как да ме резервират и за другия петък, на парти съм, с приятели и вече тръпна в очакване на дълга нощна история.

Спонтанно парти с приятели в понеделник винаги е сокоизстискващо решение за старт на седмицата. Домакинята поздравих с фрезии, бели, но така и не разбрах защо тази година вече нямат аромат.

- Идиот, идиот – крещи шофьора на таксито, в 8 часа вечерта, на път за частния моноспектакъл, а аз си мисля за лимоните, които седят от три дни в офиса. И парфюмът, който забравих да внеса в задушливата ситуация с лека вечерна агресия на моя случаен превоз. Благодарих, сякаш допълнителния стрес, но няма как, възпитание – на обноски и внимание.

Лимонът вкъщи вече се развали, а салатата тази вечер наподобява мокра салфетка по консистенция. Замислих се за изкуствената липса на аромат в моето ежедневие и други, още по-дълги истории.

Сутринта, в която успях да влезна в редиците на спортуващите, ентусиазмът ми бързо попадна под ударите на неприятно ми сърцебиене, рязко спрях. Човекът, тичащ отсреща за секунда ми подхвърли, че не ми прилича този слаб дух. Времената са такива, помислих си, дълга история. А и лимоните още си седят в офиса.

Колежката не пиела вече сутрин кафе, защото мултивитамините я събуждали достатъчно. Обясни ми как човешкия организъм има потенциал да се справи с много стрес, стига да си е набавил нужните катализатори на живота. Сигурно знае, доста чете и развива меродавни и дълги истории.



Катализатор на живота, на днешния живот изпълнен с много и дълги истории. Оказа се на съвсем кратко разстояние – на рафта в аптеката. Казва се Живот, Alive, на компанията Natures's Way, вдъхновен от най-дългата история, тази на природата. Избрах Nature’s way като едноименния ни път, този с моята природа, тази ми дълга история. Науката най-после е съумяла да сведе всяко ползотворно късче природа до удобен и ефикасен формат, без замесени хладилници, изстисквачки и парфюми. Съвсем естествено, като жест на внимание, но този път към себе си. С витамини, минерали, антиоксиданти и съставки на хранителна основа. Мега B-комплекс за дългите разстояния. Вълшебството на естествения растителен фенол ресвератрол, който сваля влиянието на стреса и вредните навици от сърцето, докато коензим Q10 и екстрактът от глог го готвят за нови и дълги предизвикателства. И като говорим за личните си дълги истории, нека бъдат по-красиви, благодарение на антиоксидантната защита на екзотичните нар и акаи бери.

В петък дългите ни истории случайно се засякоха отново с една стара любов, отдавна живее с чужбина. Какви картини ми изникнаха пред очите от нашата бурна младост. „Изглеждаш чудесно, живи и здрави да сме“, рече. „Благодаря“ отвърнах, „вече съм дори съвсем Алайв, ако искаш, пробвай и ти“.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.