Следва

15 години "Жълта музика" - концерт с едни от най-популярните БГ групи

EXIT 2014: Carl Cox и приятели ще разтресат стените на Петроварадинската крепост

Вече са ясно кой ще се присъедини към звездния състав от артисти на Main Stage и Dance Arena – двете най-големи сцени на обявения за Европейски фестивал на 2013-а – EXIT!

Music преди 10 години

Вече са ясно кой ще се присъедини към звездния състав от артисти на Main Stage и Dance Arena – двете най-големи сцени на обявения за Европейски фестивал на 2013-а – EXIT!

Първото име в основната програма на фестивала е Деймън Олбърн (Damon Albarn) - фронтмен на Blur и един от създателите на може би най-популярнита виртуална банда в света – Gorillaz. На 12 юли Олбърн ще представи първия си солов албум Everyday Robots на Main Stage на EXIT. Деймън Олбърн е носител на Грами, а сред многобройните му отличия са пет награди „Брит“, единадесет награди на NME, шест награди на МТВ и много други. Продал е над 30 милиона албума, а дебютния му албум с Gorillaz е с мултиплатинен статус и разпродадени 5 милиона копия по цял свят. През април месец тази година Олбърн ще представи първия си солов проект Everyday Robots – неговият най-личен и автобиографичен проект от началото на музикалното му пътешествие.


Damon Albarn

И през 2014-а вечерите на основната сцена на EXIT ще са посветени на ниските вибрации и високите нива на настроението. Специалната X-Bass програма ще включва участия от най-горещите имена на бас-сцената в момента - Skrillex, Rudimental, Dub FX и Koven.

Летните нощи ще продължават и със специална селекция на световната платформа за бас музика UKF Music – водещ законодател на новите течения в дръм енд бейс и дъбстеп музиката с милиони последователи. На 10 юли те са избрали да запалят фестивалното настроение с Andy C – носител на над 35 награди за най-добър диджей, притежател на лейбъла Ram Records и олицетворение на дръм енд бейс музиката, последван от младия талант от лейбъла CYN Music – Dimension. На следващата вечер ще станем свидетели на фестивалния дебют на Fred V & Grafix, дуото от Hospital Records, което ще получи подкрепа на сцената от харизматичния Dynamite MC. My Nu Leng са още едно дуо, което ще излезе за първи път на сцената на EXIT и ще представят своя характерен звук с темпо от 130 удара в минута. През събота пък ще чуем Gorgon City, които стоят начело на най-новите тенденции в хаус музиката на Великобритания. През последния ден на сцената ще излезе номинирания за наградите Грами Pretty Lights и ще залее публиката със своето повлияно от хип-хопа електронно звучене, последван от Sub Focus, който се завръща на фестивала след разбиващото си участие през 2012г. За финал остава TC, който ще посрещне първите лъчи в края на EXIT 2014.


Andy C

На втората по големина сцена EXIT - Dance Arena, през тази година на 11 юли отново се пада честта да е домакин на известната тематична вечер „Carl Cox vs Friends“. Всеобщият любимец отново ще хипнотизира публиката с неизменния си призив за любов към музиката и живота. Черният Буда ще застане зад пулта с приятелите си – Danny Tenaglia, най-добрият диджей от Ню Йорк; Ben Klock и Marcel Dettmann - две от най-горещите имена в Берлинската техно музика в момента; Eats Everything, с неговите напредничави ъндърграунд сетове и родената на Карибите Cassy - резидент в клуб Panoramabar в Берлин, както и Planetary Assault Systems - най-известният псевдоним на Luke Slater, който доминира техно сцената вече над 20 години.

Тепърва ще бъдат обявявани и следващите участници в четиридневната им програма, които ще бъдат подобаващо продължение на основните X-Bass хедлайнери.
 

More from View Sofia

More Music