Следва

Джамбатиста Вали в уникално риалити: "Аз съм мечтател, а не двигател на търговията duty free"

Том Форд сред бракуваните, плюс още 10 подробности, които научихме за дизайнера

Един от пионерите на модата, дизайнерът Том Форд даде интересно интервю в понеделник, в един от магазините на технологичния гигант Apple в Лондон. 

All fashion преди 9 години

Един от пионерите на модата, дизайнерът Том Форд даде интересно интервю в понеделник, в един от магазините на технологичния гигант Apple в Лондон.

Пред Кинвара Балфльор 52-годишният моделиер сподели, че е сключил брак с дългогодишния си партньор, Ричард Бъкли, 65. Двамата са заедно от 27 години и имат син, Алекс.

Освен изненадващата новина за сватбата, Форд сподели мнението си за стажантството, дали ще прави още филми и слабостта му към... желираните прасенца Percy Pigs.

Ето и 10-те неща, които научихме за Том Форд:

1. Относно скорошната му сватба с партньора му, Ричард Бъкли
„Изгубих много приятели в колежа-може би около половината ми най-близки приятели. Партньорът ми, Ричард, също е имал подобни трудни моменти в живота си. В момента сме женени, което е хубаво нещо. Научих, че от съвсем скоро хомо браковете са легални в Обединеното Кралство, но ние сключихме брак в Щатите”.

2. Защо според него всички трябва да бъдат стажанти
Том, който е бил стажант в Chloe, споделя: „Мисля, че проблемът в наши дни е, че хората мислят, че щом завършат училище, ще станат звезди моментално. В свят като днешния може да направиш секс видео и да се превърнеш в звезда, естествено. Но мисля, че всеки трябва да премине през стажанството-да бърши подове, да носи кафета. Трябва да изпълняваш поръчки, тъй като научаваш наистина много”.

3. Защо синът му Алекс прилича на него
На въпроса дали играчките на сина му са разпръснати навсякъде из дома им, Форд отговаря: „Той е толкова гениален в това отношение. Организиран е. Не знам откъде точно идва тази му черта, но е страхотно”.

4. За голотата
Какво носи Том, когато релаксира вкъщи? „Обикновено обличам първия костюм, който съм оставил наоколо. Докато живеех сам, прекарвах голяма част от времето си гол, но сега имаме бавачка, така че няма как да се размотавам или да похапвам корнфлейкс гол. Преди детето, буквално свалях всичко от себе си в минутата, в която бях вкъщи и не ми пукаше”.

5. Съветът на Лагерфелд към младия Том
„Бях на вечеря с Карл през 80-те, а нещата се развиваха с бързи темпове за мен в Gucci, и му казах: „Карл не чувствам нищо, сякаш всичко това не се случва на мен”. Тогава той просто ми каза: „И това ще се случи. Ще се случи в бъдеще, когато се обърнеш назад и видиш какво си постигнал”. И действително е така. Старая се по-често да се връщам назад и да чувствам нещата, които се случват в момента”.

6. За песента „Том Форд” на Jay Z
„Когато песента излезе, изобщо не го очаквах, затова трябваше да проверя онлайн за какво става дума. Онова, което ме шокира, е как Jay Z я изпълнява на един огромен стадион и 60 000 души скандират името ми. Ако си в бизнеса с брандове, това е едно от най-страхотните неща, което може да ти се случи”. А какво е чувството 60 хиляди души да скандират името ти? „Иска ми се да потъна в земята, защото съм много, много, много, много срамежлив. Но никой не ми вярва”.

7. За правенето на още филми
„Би ми се искало да снимам още няколко, стига да имам време да го направя. Би било много тъжно, ако не направя още филми”.

8. Защо не носи мобилен телефон
„Непрекъснато съм зад екрана на компютъра си; дори го оставям встрани от леглото, докато спя. Обикновено не нося мобилен телефон, освен ако не използвам специално приложение, което ми позволява да наблюдавам дали синът ми спи спокойно. Ако всичко с него е наред, излизам на вечеря. Това е единствената причина, поради която го нося със себе си”.

9. Съветът му за стил
„Никога не носете нещо, в което не се чувствате удобно. Защото ще проектирате именно това чувство. Нямам предвид физически дискомфорт, защото понякога се налага да потърпим. Панталоните сега ми опъват леко, например, но това е защото напоследък прекалявам с желираните прасенца Percy Pigs”.

10. Най-големият лукс за него? Повече сън и по-малко мейли
Изглежда, че в крайна сметка и Том Форд е човек като всички останали и дефиницията му за лукс включва повече време за сън и „никакви, ама никакви мейли”.

 

 

 

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.