Следва

Изкушаващи сладко-кисели курабийки

Помощ: Анатомия на конфликта. Или защо се карат хората (част I)

Не може да се живее без конфликти! С това твърдение ще се съгласят повечето хора на нашата планета...

Health преди 9 години

Не може да се живее без конфликти! С това твърдение ще се съгласят повечето хора на нашата планета. Караниците съпътстват семейния живот като детски болести. Но може да боледуваш в лека форма, а може да получиш и усложнения.

За какво се карат хората? Тук са само десетте от най-често срещаните причини за разногласие между съпрузите.

1. Още след първата брачна нощ, пред младоженците възниква въпроса: кой ще измие чиниите? (възможни варианти: кой ще изнесе боклука?, кой ще напазарува и т.н.?) и, ако за това не се договорят веднага, в приятелска форма, то този проблем, раздут от "собствената си значимост", злорадо ще преследва съпрузите чак до златната им сватба.

2. Навици и предпочитания има всеки. Но това, което до сватбата е изглеждало само мила причудливост, в законния брак изведнъж започва да дразни. Прословутата незатворена тубичка с паста за зъби, мотаеща се из апартамента чаша с торбичка чай или безкрайни телефонни разговори, може да станат причина за доста сериозни караници. И както казват психолозите, ако има 2-3 такива дразнещи навици, може да говорим за наличието на семейна криза.

3. Проблеми свързани с възпитанието на детето - още един крайъгълен камък, който може да доведе до гражданска война, дори в едно привидно задружно семейство. Всеки от родителите, във възгледите си, изхожда от собствения си детски опит, изгражда модел или по подобие на своето семейство, или против неговите закони, ако детските спомени не са толкова сладки. И е наивно ако се надява, че копирайки представите за възпитанието на мама и татко, те могат да съвпаднат с представите на другия.

4.Споровете заради пари заемат челни позиции. Съпругата обикновено е недоволна от доходите на съпруга , никога не са достатъчни дори за "най-необходимото", смята тя. И независимо дали заплатата на съпруга се увеличава, тя все е недостатъчна на фона на пропорционално нарастващите изисквания. Понякога е добре да си припомни приказката за златната рибка.

5. Съпругът обикновено е недоволен от това как жена му харчи спечелените с пот пари. Според него, не е необходимо да се купуват обувки за всяка чанта и нова чанта за всяка рокля. И в това може да се съгласим с него, ако не се вземе предвид, че жената е загадъчно същество и понякога се чувства щастлива само, когато цветът на бельото ѝ и панделката на чехлите ѝ се съчетават перфектно и подхождат напълно на цвета на очите ѝ. Но заради справедливостта трябва да се каже, че една умна жена никога няма да допусне всичко това да стане абсурдно.

6. Мъжът работи през цялото време – това също е изпитание за една любяща съпруга. Разбира се, тя разбира всичко и дори може тайно да се гордее със своя избраник, но не може да командваш чувствата си. Тя скучае и се обижда, и неизбежно започва да упреква мъжа за липсата на внимание към нея.

7. Ревност – това е страшно чудовище, способно като термит да изгризе вътрешността на дървото на семейното щастие. Само доверието и откровените разговори между съпрузите може да послужат като пестициди срещу този паразит.

8. Бутилка бира в петък вечер и няколко чашчици в събота - това би могло да доведе до семейна катастрофа. Но дори мъжът да не надхвърля разумните граници при употребата на алкохол, алкохолните уикенди са способни да провокират в жената семейни скандали.

9. Внедряването в семейния живот на всякакви модни теории за начин на живот, особено в храненето, са не по-малка заплаха за домашното спокойствие.

Една шепа глухарчета за закуска, а за вечеря шепа водорасли с щипка соево месо, може да подразнят почти всеки съпруг. Като цяло самото желание да се експериментира не е в състояние да наруши семейната хармония.

10. Прекалено активните, внедряващи се без покана на чужда територия тъщи, свекърви и други роднини и дори приятели, може да изиграят ролята на събуждащи се вулкани и понякога да предизвикат много разрушителни "семейни земетресения".

И въпреки огромния брой причини за разногласия, съветите към любящите съпрузи и съпруги са доста малко: уважение към мнението на другия, тактичност и задушевни разговори един с друг. И тогава за красивия лайнер ”Семейно щастие” не биха били заплашителни никакви урагани и бури в океана на живота.

Още от днес (13 май 2014):

Рококо, блясък и слава - Млади модни дизайнери представиха колекция не(обикновени) бели тениски

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

И още...

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.