Следва

Рангел се връща на върха на властта в новия епизод на „Столичани в повече” утре вечер по bTV

Песен срещу негативизма на българите пусна младият музикант Пламен Денчев

Бившият член на финалистите от X-Factor - Voice of Boys и настоящ на нашумялата...

Music преди 9 години

Бившият член на финалистите от X-Factor - Voice of Boys и настоящ на нашумялата фънк формация Funky Miracle, Пламен Денчев пусна първото си соло парче „Зная как” като отговор на крайния негативизъм залял българите. „Зная как” е вдъхновено от общуването с хора в България, които имат твърде песимистична нагласа към заобикалящия ги свят.”, коментира младият музикант, „Част от българите се фокусират до голяма степен върху негативните аспекти от ежедневието си, оплакват се прекалено и постоянно от обстоятелствата, вместо да се опитат да променят нещата сами чрез себе си и вътрешната си нагласа.

Наскоро си направих татуировка с надпис Let Love Rule, което ми е един вид вдъхновение и нещо като мото. До голяма степен и „Зная как” има такова послание - да вникнеш в себе си и да дадеш възможност на готината, истинска, позитивна енергия да излезе и да те води в нещата, които правиш и в начина, по който общуваш. Защото човек може сам да бъде генератор на щастието си и да си създаде така наречените щастливи случайности.”



Пламен Денчев е автор на текста, а музиката към парчето е написал заедно с китариста Васил Василев като по саунда и аранжимента е работил Краси Тодоров още познат като Чичо Краси. Видеото към „Зная как” включва кадри, в които Пламен Денчев заедно с компания от приятели музиканти джемят на улицата и на покрив на блок, а за разлика от повечето клипове, където се свири без звук, този път момчетата изнесли съвсем истински концерт, който събрал зрители от съседните сгради. За малко обаче позитивното настроение на снимките да се развали, когато режисьорът Емил Лопарски едва не си счупил крака при един от по-сложните кадри, но за щастие инцидентът се разминал на косъм.

More from View Sofia

More Music