Следва

Стани момичето на ViewSofia и SHISEIDO. Посрещни подобаващо лятото

Гуинет Полтроу: Твърдо вярвам, че мислите влияят на водата и нейната структура

Ултра здравословната Гуинет Полтроу не остава по-назад от...

Health преди 9 години

Ултра здравословната Гуинет Полтроу не остава по-назад от останалите напредничави дами /една от тях нашата Илияна Раева, виж в интервюто с нея специалното й отношение по този въпрос/, които се интересуват от зависимостите в природата и около нас, и в чисто нов пост в собствения си блог Goop разказва впечатлена за зависимостта на структурата на водата от енергията.

41-годишната актриса е във възторг от теорията за съзнателността на учения от Япония Масару Емото:

Поразена съм от развитието на науката за енергията на съзнанието и нейното влияние върху околната среда. Имам книгата на доктор Емото отдавна, невероятно е доколко негативното мислене променя структурата на водата, молекулите на която се държат различно, в зависимости от думите или музиката около тях.

Няколкото книги на Емото за водата и зависимостта на структурата й от поведението на човека получиха немалко противоречиви отзиви в последните години. Един от най-известните експерименти на учения изглежда така: човек крещи на оризови зърна, за да усети ефекта от негативната енергия. Мнозина, съвсем естествено, обвиняват Емото в "псевдонаучност".



Полтроу не е съгласна и моли своя приятел - доктор Хабиб Садеги да й обясни теорията на Емото. Ето както отговаря той:

През 90-те години японският учен Масару Емото провежда един от най-потресаващите експерименти, който демонстрира влиянието на думите върху енергията. В своите опити Емото налива чиста вода в съдове с негативни надписи от типа "Мразя те" и "Страх". След 24 часа водата е замразена и под микроскоп се вижда, че тя е престанала да кристализира. Вместо прекрасни кристали, прилични на дантела, молекулите й приличат на сиви безформени налепи.

След това Емото променя надписите на съдовете със същата вода в тях на "Обичам те" и "Мир". След секунди молекулите на водата се превръщат отново в сияещи кристали.


 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.