Следва

Пенелопе Круз на снимачната площадка в Мадрид

10-те най-горещи музикални събития, които ни предстоят това лято

През годините сме развили т.н. концертен туризъм и не пропускаме да задоволим музикалните си нужди, където и да трябва да отидем за целта...

Music преди 9 години

Абсолютни меломани сме и лятната доза музика е нещото, без което не си представяме сезона. През годините сме развили т.н. концертен туризъм и не пропускаме да задоволим музикалните си нужди, където и да трябва да отидем за целта.

От юни до септември, от Jamiroquai до RICHIE HAWTIN, от Хю Лори до Iron Maiden... готови сме да бъдем навсякъде, за да видим най-горещите световни имена и да направим лятото ни перфектно. Защото, музиката е нашето гориво, музиката е нашият разум, въплътен в прекрасни звуци, музиката е ключът към сърцата и душите ни и ние я обожаваме под всякакви форми. Признаваме си!

Представяме ти нашите 10 горещи музикални предложения!

Обичам 90-те - трето издание
Кога: 7 юни 
Къде: Зала Фестивална, София, България



Разбира се, стартираме още тази събота в Зала Фестивална, София с блестящо завръщане към 90-те. Имената, които ни вълнуват и заради, които главно ще сме там са любимците на няколко поколения музикални фенове – групите East 17 и C-Block.

EXIT Adventure Bulgaria
Кога: 13 Юни 2014
Къде: Маймунарника / BLENDER, София, България




Един луд и незабравим петък 13-ти се очертава на хоризонта през юни! Под името EXIT Adventure Bulgaria, в рамките на 15 часа най-добрият европейски фестивал ще оживее в София на две сцени, като част от подготовката за предстоящото 15-о юбилейно издание в Сърбия и Черна гора през юли. Разбира се, ние като фенове на фестивала няма да пропуснем и българската му част. Доколкото разбрахме четирима EXIT-хедлайнера и осем горещи български групи и диджеи ще се включат в събитията, а ние конкретно нямаме търпение да чуем Kottarashky & The Rain Dogs, сръбските хардкор-реге-пънкари Eyesburn, Koven Live и James Zabiela!

Iron Maiden на живо в София
Кога: 16 юни
Къде: Арена Армеец, София, България




Те безспорно са една от най-успешните метъл банди в историята на музиката. И въпреки не до там близките ни отношения със стила сме готови да станем част от тяхното невероятно шоу с много енергия, размазващи хитове и страхотни ефекти. София е една от спирките, отбелязващи финала на супер успешното Maiden England World Tour през 2014! На концерта в „Арена Армеец“ феновете дори могат да видят и новите впечатляващи превъплъщения на любимия талисман на групата - ЕДИ!

A to JazZ Festival
Кога: от 27 до 29 юни
Къде: Южен парк 2, зад басейна Спартак, София, България




Традиционно гост музикантите на A to Jazz Festival са едни от най-изявените имена от световната джаз сцена. Тази година фестивалът ще има два пъти повече артисти в сравнение с миналата година и ще бъде с по три концерта на вечер. Събитието ще бъде открито от музикантите на Пако де Лусия, които ще направят трибют на творчеството на легендарния виртуоз. Нямаме тъпение вече да сме там и не само заради фактът, че музикантите ще представят пълната музикална палитра на своите етноси, а и защото наистина оценяваме възможността да слушаме великолепни изпълнения на открито под небето на София.

EXIT Adventure: EXIT Festival / Sea Dance Festival
Кога: 10 - 13 юли / 15 - 17 юли
Къде: Крепост Петроварадин, Нови Сад, Сърбия / плаж Яз, Будва, Черна гора




Петнайстото издание на фестивала е със заглавие EXIT Advenure и с нова концепция – седем дни летни забавления в две държави. Започваме ударно от 10 до 13 юли с имена като Skrillex, Rudimental, Dub FX, Andy C, Dimension и Koven, както и суперзвездите в електронната музика - Carl Cox, Deep Dish, Disclosure, Danny Tenaglia, за да завършим подобаващо дни по-късно в Черна Гора, докато слушаме и се наслаждаваме на изключително шоу на едно от най-силните имена на музикалната сцена от последните 20 години - Jamiroquai!

Хю Лори (Доктор Хаус) с концерт в София
Кога: 11 юли
Къде: зала 1 на НДК, София, България


И докато една част от нас по това време са на EXIT, другата част от екипа остава тук, за да посрещне с отворения обятия сладура Хю Лори. Изключително симпатичен актьор и музикант ще бъде в България като част от турнето с групата си The Copper Bottom Band. Стилът на музиката им е смесица от блус, джаз, R'n'B. Групата издаде последния си албум през май 2013 г.

Концерт на Металика
Кога: 13 юли 
Къде: Стадиона на Техническия университет, Истанбул, Турция



Рок титаните от Металика ще изнесат концерт за своите почитатели в Истанбул, но мислим и ние да отскочим до там. Концертът ще се проведе на стадиона на Техническия университет (Istanbul Teknik Universitesi Ayazaga Kampusu) в Истанбул, който се намира в европесйката част на мегаполиса и е на около 15 км от историческата част на града.

SOLAR SUMMER 2014 pres. RICHIE HAWTIN & FRIENDS
Кога: 25 юли
Къде: Cacao Beach, Слънчев бряг, България




За пореден път най-големите звезди на електронната музика се събират под шапката на SOLAR SUMMER, за да нажежат емоциите и лятото до краен предел. Синонимът на детройтското техно, RICHIE HAWTIN, се завръща, за да открие ударно фестивала заедно с част от своите приятели, а ние си признаваме, че едва ли пропуснем гига на диджеят, продуцент и концептуалист, който вече 20 години изпъква и се доказва като абсолютен иноватор в съвременната музика.

"High Summer 2014" - BEBE
Кога: 8 август
Къде: Баш бар, къмпинг Градина, България




"High Summer 2014” е най-новата линия музикални събития, обединяваща най-горещите партита и концерти в София и на Черноморието. Те стартират ударно с BEBE, а ние ще уважим дебюта на организаторите наслаждавайки се напълната с енергия и любов испанската звезда. С нетърпение очакваме срещата с нея, както и любимите ни хитове “Malo”, Siempre Me Quedará, Ella, K.I.E.R.E.M.E и други.

Dubioza kolektiv отново в София
Кога: 29 август
Къде: Маймунарника, София, България




Босненците, които се радват на изключителна популярност у нас, пристигат отново в София към края на лятото. Те ще зарадват музикалните си фенове с творчеството им, което вече е обиколило държави като Дания, Чехия, Полша, Франция, Хърватска, Сърбия и т.н., като стигна дори до Колумбия. Музикантите ще пристигнат традиционно по покана на Строежа, а организаторите се надяват на огромен интерес. Може би такъв, какъвто групата предизвика на миналогодишния EXIT, където поставиха рекорд за най-висока посещаемост на Fusion Stage.
 

More from View Sofia

More Music