Следва

“Гръбначният стълб е компютърът на човешкото тяло”: Д-р Питър Грегор – специалист хиропрактор

Love to quote: 7 зареждащи цитата за по-богата седмица

Понякога се нуждаем от малко вдъхновение, от няколко мъдри думи, които да ни водят, които да ни замислят, да ни накарат да се усмихнем и да помечтаем...

Celebrities преди 9 години

Понякога се нуждаем от малко вдъхновение, от няколко мъдри думи, които да ни водят, които да ни замислят, да ни накарат да се усмихнем и да помечтаем и най-вече да повярваме в себе си, в силата, която се крие вътре в нас и във всичката любов и красота, която можем да дадем на света. 

Понякога имаме нужда просто да помълчим...

Кърт Вонегът
"И двамата бяхме убедени тогава, а аз продължавам да мисля така и до днес, че животът може да бъде съвсем лек и приятен; достатъчно е да намериш нужното удоволствие в десетина неща, които да се повтарят безконечно".
Из "Фарс или никога вече самота"



Чък Паланюк 
"Виждам целият този потенциал. И го виждам прахосан. Цяло поколение бензинаджии, сервитьори, роби с бели яки. Рекламите ни накараха да гоним коли и дрехи. Работим служби, които мразим, за да купуваме боклуци, които не ни трябват. Ние сме поколeнието Х на историята. Без цел и място. Ние нямаме велика война. Нямаме голяма депресия. Нашата велика война е духовната. Нашата голяма депресия е нашият живот. Всички сме възпитани от телевизията да вярваме, че един ден ще сме милионери и филмови идоли и рок звезди. Но няма да бъдем. Малко по малко разбираме това, и това страшно много ни вбесява". 
Из "Боен клуб"



Блага Димитрова
"…Само дълбоките дири значат истински изживян живот. И най-вълшебният миг сякаш не е съществувал, щом не е оставил своя следа, свидетелство за истинността си. Инак по какво се отличава от един сън? Споменът за сладките мигове горчи, ако тоя спомен не се е материализирал в нещо живо, трайно, самостоятелно. И най-чудната любов не радва, ако от нея не се роди една детска усмивка, едно дръзко дело или поне една песен“.
Из "Пътуване към себе си"



Антоан дьо Сент-Екзюпери
"Но ако ме опитомиш, в живота ми ще грейне слънце. Ще чувам шум от стъпки, съвсем различен от всички други. Стъпките на другите ме прогонват под земята. Твоите стъпки ще ме викат като музика да изляза от дупката. Освен това погледни! Виждаш ли житните ниви ей там? Аз не ям хляб. За мен житото е безполезно. Житните ниви не ми напомнят нищо. И това е тъжно! Но твоята коса е с цвят на злато. И когато ме опитомиш, ще бъде прекрасно! Житото, което е златисто, ще ми напомня за теб. И ще обичам шума на вятъра в житата."
Из "Малкият принц"



Франк Хърбърт*
...Не бива да се страхувам. Страхът погубва разума. Страхът е онази низка смърт, която носи пълно унищожение. Аз ще се изправя с лице срещу моя страх. Ще му позволя да мине по мен и през мен. А когато отмине, ще извърна вътрешното си око, за да проследя пътеката му. Там, откъдето е минал страхът, няма да е останало нищо. Ще остана единствено аз..."
Из "Дюн"



Оскар Уайлд
"Животът не се ръководи от волята или намеренията. Животът е нерви, фибри и бавно изграждани клетки, в които зреят мисли и се раждат поривите на страстта. Чувстваш се сигурен в себе си. Мислиш се за силен. Но цветът на един предмет в някоя стая или утринното небе; обичан някога парфюм, който събужда смътни спомени; стих от забравена поема, която отново прочиташ; фраза от пиеса, която отдавна си престанал да свириш - това са нещата, от които зависи животът ни, уверявам те, Дориан. Браунинг го е написал някъде. Ние не владеем чувствата си. Има мигове, когато внезапно облъхналият ме аромат на бял люляк ме кара да изживявам отново някой от трепетните месеци в моя живот".
Из "Портретът на Дориан Грей"


Сергей Лукяненко**
"Той не умееше много неща, но затова пък умееше да пали звездите. Та нали и най-красивите и ярки звезди понякога угасват, а ако някоя вечер не видим звезди на небето, ще ни стане малко тъжно… А той палеше звездите много умело, и това го утешаваше."
Из "Човекът, който не умееше много неща"



* Франк Хърбърт - американски писател на научна фантастика
**Сергей Лукяненко - руски писател на научна фантастика и фентъзи 

More from View Sofia

More Celebrities

Драма и възторг: Катрин и всички други принцеси на Уелс в историята

Celebrities преди 15 часа

В историята е имало само 10 принцеси на Уелс. Въпреки че въпросните знатни дами вляха в монархията нова кръв и интелигентна различност, всички те са източник на очарование и... скандални клюки.