Следва

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 21 - 27 юли

Задължителни за гледане! 10 горещи филма, които трябва да видиш, ако още не си

На проектора на двора, в градината, на верандата или пък на подходяща тераса, непременно трябва да гледате някое от тези заглавия, които селектирахме с удоволствие и горещо препоръчваме...

Movies & TV преди 9 години

Летните вечери носят със себе си особено очарование, романтика и усещане за сладък живот... на които чудесно кореспондира хубав и затрогващ филм. На проектора на двора, в градината, на верандата или пък на подходяща тераса, непременно трябва да гледаш някое от долните заглавия, които селектирахме с удоволствие и горещо препоръчваме на всеки.

Това е нашият личен топ 10 на филмите излезли през тази година.
Задължителни за гледане!

1. “Stranger By The Lake”

Лятна драма, в която главният герой стои на границата между първичното желание и морала. Франк се влюбва в Майкъл с ясното съзнание, че е привлечен от много опасен мъж, но желанието е по-силно от разума. Причината действието да се развива на една единствена локация, а именно езеро, е породена от интереса на френския режисьор, Алън Гироди, към старогръцката трагедия. Във филма той смесва трагедия и комедия, за да избегне типичната сериозност, с която по традиция се говори за любов и сексуалност.


2. “Nymphomaniac”

Чаровната Шарлот Генсбур влиза в ролята на нимфоманка в последната провокация на Ларс фон Триер. В студена зимна вечер възрастен мъж открива героинята ѝ - Джо, пребита в един безистен. Той я прибира в апартамента си и тя започва да разказва своята нетипична история. Зрителят става свидетел на еротичното пътешествие на една жена през различните периоди от живота ѝ.



3. “The Double”

Британският режисьор Ричард Айоади адаптира по страхотен начин класическата история на Достоевски - “Двойникът”. Светът на главния герой Саймън Джеймс е тотално преобърнат след появата на негов двойник, който външно изглежда по абсолютно същия начин, но за разлика от срамежливия Саймън, той е уверен, чаровен и не среща никакви проблеми при общуването с жените. Проблемът идва, когато двойникът започва бавно и успешно да превзема живота на Саймън.



4. “Under The Skin”

Главната роля в този научнофантастичен трилър се пада на красивата актриса Скарлет Йохансон, която играе много секси извънземно същество. Сценарият е по романа на Мишел Фабер, а действието се развива в Шотландия, където героинята на Скарлет преследва мъже, които лесно прелъстява и изяжда. С времето обаче, тя започва да придобива все по-човешки качества и това неминуемо променя начина ѝ на живот.

5. “Exhibition”

Британската режисьорка Джоана Хог ни дава възможност да надникнем отблизо в загадъчния живот на артистична съвременна двойка, чиято връзка е в момент на криза. Важна роля е отредена и на модернистичната къща, в която артистите живеят и с която имат желание да се разделят.

6. “The Grand Budapest Hotel”

Най-успешният филм на Уес Андерсон до този момент, който ни пренася в приказния свят на хотел в Източна Европа. В него участват редица популярни актьори, натоварени с нелеката задача да се впишат в театралния стил на режисьора. Безкрайно интересни персонажи, приказна история и множество комични моменти изграждат изключителната картина, “нарисувана” от американския режисьор.



7. “The Punk Singer”

Документален филм, посветен на главната певица от групата “Bikini Kills” Катлийн Хана. Бунтарка, която ревностно защитава мястото на жените в пънка и изобщо не се притеснява да изразява публично мнението си. Сред интервюираните музиканти са Адам Хоровиц от “Beastie Boys” и Ким Гордън от “Sonic Youth”.

8. “ A Touch Of Sin”

С оригинално заглавие "Tian zhu ding”, това са четири независими истории, разказани с помощта на един от най-добрите млади режисьори в Китай. Действието се развива на територията на съвременен Китай, а филмът повдига много въпроси, свързани с насилието и корупцията в днешно време.



9. “We Are The Best!”

За разлика от досегашните му филми, шведският режисьор Лукас Мудисон този път ни изненадва с един сладък и изключително забавен филм. Той се вдъхновява от комикса на неговата съпруга, в който се разказва за три момичета в Стокхолм през 80-те, които сформират своятa пънк банда.

10. “Frank”

Младият Джон, който мечтае да бъде музикант, се присъединява към ексцентрична поп банда, водена от мистериозния и енигматичен Франк. Режисираният от Лени Ейбрахамсон филм е вдъхновен от английски музикант и комик от 80-те години, известен с огромната си фалшива глава.

 източник: www.dazeddigital.com

More from View Sofia

More Movies & TV