Следва

Сравниха русия Джеймс Франко с Фред от "Скуби-Ду"

Какво гледахме тази седмица: "Непобедимите 3" - провал за НЕгледане

Началото на филма за малко да ни заблуди, че става въпрос за един от добрите стари екшъни...

Movies & TV преди 9 години

"Непобедимите 3" – за някои е поредният леко скучноват екшън, а за нас се оказа и доста носталгичен филм.

Носталгичен, разбира се, не е комплимент, а напротив. Архаизъм на филмовия изказ и мъка по отминалите добри роли на повечето замесени в лентата, определено не е това, което очаквахме да ни остане след 127 минути в салона.

Началото на филма за малко да ни заблуди, че става въпрос за един от добрите стари екшъни, бихме ги нарекли дори „трудовашки” филми, които не разчитат твърде много на дигитални ефекти, и са дело на каскадьори в идеална форма, а готините реплики са запазени за култовите лица, заради които сме избрали салона пред Борисова, например. Но не би. Филмът е скучен и предъвква жанрови клишета стари като света по абсолютно безинтересен, даже тягостен за гледане начин.



Сюжетът се заплита, когато Барни (Силвестър Сталоун) с хеликоптер спасява от затвора Док (Уесли Снайпс) (във финала на сцената движещият се влак се разбива в сградата на затвора, което е симпатично), после героят на Слай, вижда на страната на лошите бившият си партньор, Конрад Стоунбанкс (Мел Гибсън), който иначе е очаквал да е мъртъв. След което Барни получава задача да го залови, (ама разбира се), и то жив (поне да има смисъл от цялата работа), но разпуска стария си екип (Джейсън Стейтъм, Долф Лундгрен и Ранди Котур) за тяхно добро, за да събере нов тийм, с някак по-съвременни способности – обща физическа подготовка и компютърна грамотност.

От многото крупни кадри разбираме, че времето е оставило отпечатък по лицата на „големите” и с това вероятно се цели някакво внушение. Допускаме, че е търсен контраст с новите екшън герои Келан Лъц, Ронда Роузи и Виктор Ортиз, при които е наблегнато на пудрата и lip gloss-а, но като цяло оператоският похват не прибавя нищо към филма. Дори цветистото старание на Антонио Бандерас, който е наистина приятен за гледане може да оправдае присъствието ни в салона. Арнолд Шварценегер, Джет Ли и Харисън Форд пък се появяват толкова за кратко, че на тях не може да се разчита да спасят положението.



Разбира се, има ръкопашен бой, каскади, взривове и всички външни белези на екшън филмите. Това, което липсва е свестен диалог, бихме се радвали и на някоя и друга забавна реплика, малко по-смислен сценарий, и... ами още хиляди неща, но това вече е друг филм.

Със сигурност можете да минете и без този, освен ако не искате да потърсите познатите си сред масовките с българско участие. И, много, ама много ни се ще да бяха оправили надписите на „Национален исторически музей” на руски, нали уж в Москва се развива действието, ей така, за разкош.




"Непобедимите 3" тръгва по кината у нас от днес!


More Movies & TV