Следва

Тялото: Червена диета

Дизайн за вдъхновение: Безупречно по скандинавски в пастел

Ако харесвате сладки, пастелни цветове, съчетани безупречно в скандинавски стил, тогава не ви остава друго освен да обикнете това белгийско жилище...

 

All About Life преди 9 години

Ако харесвате сладки, пастелни цветове, съчетани безупречно в скандинавски стил, тогава не ви остава друго освен да се влюбите в това белгийско жилище от пръв поглед.

Фотограф, блогър и автор на книгата Yvestown in de Keuken, Ивон и нейният съпруг Борис отдават сърцето и душата си в продължение на цели 6 години, в които реставрират тази къща от 1896 година. Първоначално, построена за многочленно семейство, имащо пивоварна на крачка от спалнята си, днес, повече от век по-късно, тази холандска двойка я съживява, като внася собствените си оригинални идеи, за да създаде пространство, което излъчва любов, топлина и много стил.

Причудливите флорални пластове върху свежата бяла основа, стават сцена за поразителна колекция от ретро елементи, съчетани със съвременни предмети, които създават тази толкова уникална визия. Самата Ивон признава, че не може да определи стила на интериора, затова казва, че е смесица между английски и скандинавски стилове. А ние може да добавим само, че резултатът е поразителен.

 



Първата обновена стая е кухнята. Свеж бял цвят, в съчетание със синьо и нотки на червено, ментово зелено и розово. Звучи твърде странно, но вече се убедихме колко всъщност интересна може да е такава комбинация заедно с изчистените линии на мебелите и закачливите аксесоари. Особено ни харесва камината, която прилича повече на библиотека за готварски книги.

Eдна от любимите винтидж находки на Ивон и Борис е червеният рафт в коридора. "Харесва ми, че е в любимото ми огнено червено, а и изглежда страхотно до тапетите на цветя", споделя Ивон.



Последният завършен проект е всекидневната. Стените са боядисани в кремообразни цветове, които добавят топлина на голямото пространство, а белите дървени подове и розови детайли, го правят свежо и женствено.

Винтидж  Ercol столовете определено са в нашият списък с желания, които Ивон е намерила само за 50 евро. Късметлийка! 

Трапезарията! Повече от очарователна с този боядисан в розово скрин и винтидж чиниите на стената. За тях Ивон споделя - "Мисля, че чиниите са много по-добра алтернатива за декориране на стените, отколкото традиционни картини. Понякога просто не мога да се храня от тях, а по-скоро бих ги закачила на стената, защото това вече е истинско произведение на изкуството".

Червените акценти неизменно присъстват навсякъде. "Всяка стая в домът ни има нужда от малко червено, за да компенсира всичките тези пастелни тонове наоколо".

Деликатните флорални тапети присъстват навсякъде в дома на двойката, като събират всяко пространство така, че да образува една хармонична картина получена от палитрата на пастелните тонове.

More All About Life