Следва

Ролца от пълнени патладжани

Тялото: Червена диета

Всички съвременни хора искат да изглеждат красиво и привлекателно. За целта често прибягват до различни диети. Една от най-популярните диети днес е червената диета. Тя предполага консумирането на продукти с червен цвят...

Health преди 9 години

Всички съвременни хора искат да изглеждат красиво и привлекателно. За целта често прибягват до различни диети. Една от най-популярните диети днес е червената диета. Тя предполага консумирането на продукти с червен цвят.

Особености на червената диета
Докато си на тази диета е позволено да се яде всичко червено. Такива са червеното месо, червената риба и доматения сок. Месото и рибата ще дадат на тялото необходимите белтъчини, а въглехидрати организмът ще получава от червените зеленчуци и доматения сок.
В червените продукти се съдържат много полезни микроелементи и витамини. Разрешената употреба на месо прави менюто по-балансирано. От него си набавяме мазнини, а червената риба получаваме много омега-3 мастни киселини.

Менюто по време на червената диета може да бъде доста разнообразно. Основното правило, което трябва да се спазва е червения цвят на продуктите.

Примерно меню за два дни
Първи ден. За закуска телешки стек, салата от червени чушки и домати, една чаша доматен сок. За обяд - червена риба, червени ябълки, доматен сок - 1 чаша. За вечеря - варено месо, 1 чаена чаша доматен сок.

Втори ден. За закуска, варено или печено свинско месо, чаша доматен сок. За обяд - салата от червено зеле с растително масло, доматен сок - 1 чаша. За вечеря, два червени домата и червено месо.



Летен вариант
Лятното меню на червената диета може да бъде различно. Например, на закуска - свински стек и пресни череши или сок от вишни. За обяд, червено грозде и голям нар. За вечеря - червена риба и доматен сок.

Препоръчително е една такава диета да продължи 6 дни. През това време може да се свалят 2-3 кг. Освен доматен сок се пие минерална вода и зелен чай без захар.
Ефектът от диетата ще бъде по-добър, ако заедно с нея се правят и упражнения.
Защо именно червените продукти имат такъв ефект - няма ясен отговор. Но резултатите говорят сами за себе си.
 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.