Следва

33 оборота със страхотния Renault Twizy или Най-любимите точки в града. # 9 Supastar

Ролца от пълнени патладжани

Ролца от пълнени патладжани 

Food преди 9 години

Патладжани пълнени с рикота и запечени в богат доматен сос, е нашето предложение за вкусна вегетарианска вечеря. Сервират се със зелена салата и хрупкав пълнозърнест хляб.

Ето и как да ги приготвим:

Какво ни е необходимо:
2 бр. патладжани, нарязани по дължина с дебелина около половин сантиметър
сол
смлян черен пипер
зехтин

За плънката:
150 гр. сирене рикота
150 гр. биволска моцарела
1 щипка прясно настъргано индийско орехче
2 бр. стръкчета зелен лук /ситно нарязан/

За соса:

250 мл. зехтин екстра върджин
450гр. чери домати /нарязани наполовина/
1бр. скилидка чесън /счукан/
по 1 щипка захар, сол и смлян черен пипер

Как да ги приготвим:
Предварително загряваме фурната до 180 градуса. Подправяме нарязаните патладжанени филийки със сол, прясно смлян черен пипер и ги намазваме с малко разтопено масло. След което ги запържваме равномерно от двете страни в тиган докато добият златисто-кафяв вид. Изваждаме ги от тигана и ги поставяме върху кухненска хартия да се отцедят.

За плънката смесваме рикотата, моцарелата, индийското орехче и лука заедно в купа. Нареждаме всички резени патладжан върху чиста повърхност и поставяме с лъжица малко от плънката в долния край на всяко едно парче. Навиваме филийките патладжан като ролца и ги подреждаме в чиния.

За соса загряваме зехтина в тиган, след което добавяме чери доматите. Пържим ги на бавен огън за около 8-10 минути, докато доматите започнат да омекват. Сваляме ги от огъня и ги разбъркваме, като добавим към тях чесън и щипка захар. Овкусяваме със сол и прясно смлян черен пипер.

Изсипваме няколко лъжици сос в тавичка за печене, като отгоре внимателно поставяме ролцата от патладжани със сгънатата страна надолу и след това заливаме отгоре с останалата част от соса.

Печем в предварително загрятата фурна 12-15 минути, докато сиренето започне да се топи.

Сервираме ги топли.

More from View Sofia

More Food