Следва

Сватбата на Анджелина и Брад: най-новите подробности

Инди вечер в Маймунарника с Jeremy? и Jin Monic на 30 август

Вечер, посветена на инди музиката и най-ярките педставители на тази общност, ще се...

Music преди 9 години

Вечер, посветена на инди музиката и най-ярките педставители на тази общност, ще се състои тази събота, 30 август, в клуб Маймунарника. Събитието има за цел да постави началото на нова музикална концепция и традиция, наречена My Indie Monkey, за която има идея да се осъществява периодично занапред.

Две от най-обещаващите и качествени български банди ще вземат участие в първото издание, редувайки песни от собственото си творчество с такива на едни от най-популярните групи в жанра. JEREMY? и JIN MONIC ще направят два последователни сета на живо, с отделна продължителност от по близо час и половина всеки. В паузите, както и преди и след концерта, селекцията ще избира Shakermaker.

JEREMY? са вече достатъчно познато име в алтернативните среди. През последните една-две години групата стремглаво набира популярност, като последните им изяви в Терминал 1 на няколко пъти достигат пълния капацитет от няколкостотин души публика.

През пролетта на тази година бандата реализира видеоклип към сингъла Runaway (youtube.com), както и турне в десетина български града. В момента музикантите от JEREMY?, в състав - Ерсин Мустафов (вокали, китара), Ташо Колев (китара), Росен Ватев (барабани) и Ники Сербезов (бас-китара), работят по първия си албум, който се очаква да излезе есента. JIN MONIC са едно от най-новите имена на ъндърграунд сцената, като за кратко време привличат солидна и все по-нарастваща се група от симпатизанти. Във формацията влизат Ni Iv (вокали), Ивайло Василев (китара, вокали), Боян Дечев (китара), Джокич Стефанов (бас-китара) и Георги Иванов (барабани).

Освен върху авторските си парчета, двете банди ще наблегнат и на песни на Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age, Kasabian, Radiohead, The Black Keys, Miles Kane, Kings Of Leon, Foo Fighters, Nirvana и други, близки до стила.

Билети за събитието тази събота в Маймунарника ще се продават само на място на цена от 5 лв.

Вратите на клуба отварят в 19:30, начало на концертната част - 20:30 ч.

More from View Sofia

More Music