Следва

Дизайн за вдъхновение... Женско царство

Меренг за един следобеден чай

Меренг за един следобеден чай

Food преди 9 години

Създаден е през 1930 година от австралийски главен готвач. Той трябвало да приготви десерт Меренг за един следобеден чай в хотела, в който работел. И създал това леко хрускаво с мека среда изкушение, което било толкова съвършено, че незабавно получил името на известната руска балерина Ана Павлова.

И сега ви предлагаме и вие да опитате това ефирно и изящно изкушение.

Необходими продукти:

4 белтъка
1 1/4 ч.ч. бяла захар
1 ч. л. ванилия(за предпочитане течна)
1 ч. л. лимонов сок
2 с. л. царевично нишесте
1 литър сметана
6 киви, обелени и нарязани на парчета

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса( преценете според силата на вашата фурна, може и по-слабо ако е много силна). Поставете хартия за печене в тавата. Начертайте 20 см. кръг на пергаментова хартия.

В голяма купа разбийте белтъците, докато станат на почти на пяна. Постепенно започнете да добаавяте захар. Разбийте до получаването на гъста и лъскава смес. Леко сгънете екстракт от ванилия, лимонов сок, и царевично нишесте.

Започнете да натрупвате бавно лъжица по лъжица сместа в предварително начертания кръг върху хартията за печене. Внимавайте с оформянето, сместа ще стяга бързо при поставяне. Оставете малко място подобно на кладенче в средата. Така вашето меренге е готово за печене.

Пече се в продължение на 1 час.

В малка купа разбъркайте добре сметаната, докато стане пухкава. Извадете тавата от фурната и поставете меренге върху плоска чиния за сервиране. Попълнете центъра на меренге с разбита сметана, и отгоре с киви филийки.(може да използвате и друг плод, по ваш избор).

More from View Sofia

More Food