Следва

Кой e щастливецът, който ще възнагради кожата си с идеална грижа от VICHY

Помощ: Енергийните вампири и как да се предпазим от тях

Щастието е доста неопределено състояние. Понякога намират щастливите хора за дразнещи и повърхностни и въпреки това са привлечени от тях...

Health преди 9 години

Щастието е доста неопределено състояние. Понякога намират щастливите хора за дразнещи и повърхностни и въпреки това са привлечени от тях. Усмихнати, енергични, общителни, пълни с ентусиазъм и оптимистични. Това ги отличава от нещастните хора - често апатични, склонни към оплакване, енергийни вампири, които съвсем не приличат на готическия красавец Иън Сомърхолдър („Дневниците на вампира“) или на най-сексуалния вампир - Робърт Патисън (“Здрач“), но умеят да пият кръв и да ти късат нервите!

Щастието и нещастието са заразителни и важен източник на нещастие са "енергийните вампири", които буквално изсмукват щастието на някой друг.




Може да се идентифицират три основни типа енергийни вампири:

Тип мърморко. Това са хронично нещастни хора – песимисти, изпълнени с безпокойство и раздразнение. Тъй като негативните емоции са по-заразителни, отколкото позитивните, и се запазват за по-дълго, един вечно недоволен човек може много бързо да зарази със своето недоволство цяла група.

Заядливите хора не уважават другите, постоянно си създават неприятности, забелязват само недостатъците на хората, държат се грубо или жестоко, разпространяват клюки, смущават хората. Те са злонамерено подигравателни, командват околните, изискват незаслужени привилегии, крият важна информация, когато разговорят се стремят да доминират. Тяхното поведение подкопава доверието и унижава събеседника.

Безделниците се стремят да прехвърлят своята част от работата на другите. Околните се обиждат, чувствайки се използвани. Понякога безделниците съзнателно демонстрират собствената си некомпетентност, за да избегнат работата. Те се бавят с надеждата, че работата ще я свърши някой друг. Има безделници, които постоянно се нуждаят от внимание и помощ, стремят се да отклонят вниманието на другите и да ги експлоатират.

Енергийните вампирите не само, че се държат зле, но и заразяват другите със своето поведение. В присъствието на мърморко, злобар или безделник ние несъзнателно започваме да му подражаваме. Този тип поведение става обичайно, а задръжките падат. Проучванията показват, че членът на групата с най-ниските показатели на съзнателност, общителност и емоционална стабилност, често задава тона за поведението на цялата група.
Доста често се сблъскваме със злобари, а повечето хора мърморят от време на време. Можем ли да се отървем от своята негативност?

Много често това не е възможно. Най-тъжното е, че щастлив може да бъде само този, който вече е бил щастлив.
Как така? Нали, тази закономерност изключва напълно стремежа към щастие. Това е като да кажем, че най-добрият начин да не напълнеем е винаги да бъдем стройни. И все пак, тази информация може да ни бъде полезна. Това е важно, когато нещастието на някой, влияе непосредствено и на нас. Ако разговаряш за постъпване на работа с работодател, който очевидно от нищо не е удовлетворен, веднага ще ти стане ясно, че и от твоята работа също няма да бъде удовлетворен. Ако се каниш да встъпиш в брак с човек, пълен с негативни емоции, очаквай и в бъдеще той също да бъде настроен негативно.

За да определим дали един човек ще бъде щастлив в бъдеще, трябва да погледнем в миналото му.

Как да се предпазиш от енергийните вампири

1.Не оставай насаме с енергиен вампир. Присъствието на повече хора винаги отслабва неговото влияние.

2.Старай се да общуваш с такива хора "електронно". Контролирането на емоционалните реакции при личен контакт е много по-трудно. Когато се води кореспонденция е по-лесно да се запази спокойствие.

3.Чувството за хумор помага да се решат и най-сложните ситуации.

4.Hедей да се противопоставяш на песимистични и негативни твърдения - потвърди ги. Енергийните вампири губят интерес към тези, които споделят техните възгледи.

5.Дръж се по начина, по който искаш да се чувстваш. В компанията на енергиен вампир, човек много лесно започва да се оплаква и остро да критикува другите. Живей по собствените си стандарти, без да се поддаваш на чуждото влияние.

6.И най-важното: занимавай се със своята работа. Понякога ти се иска да утешиш мърморкото, но вместо да оправяш настроението на някой друг, припомни си тези прекрасни истини:

Щастливите хора правят другите щастливи.
Не можеш да накараш другите да бъдат щастливи.
Никой не може да те принуди да бъдеш щастлив.

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 2 седмици

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.