Следва

Weekend to-do list - Dunkalatte

Glenmorangie - в компанията на шампиона

„Остават броени часове до края на работния ден!”
To be continued…

Food преди 15 години

„Остават броени часове до края на работния ден!”
To be continued…

Посещение на любимото място с предпочитаните хора, много смях, закачки и игриви погледи, луди танци и един шампион – Glenmorangie. С 13 медала е истинско щастие, че можеш да приобщиш някой от семейството на дестилерията към компанията си. Той не признава титлата „Трето място” – само най-добрия в класа, защитен със сребърни и златни медали в 5 категории на най-престижните награди International Wine and Spirit Competition Awards (IWSC), които се провеждат в Лондон.

Glenmorangie означава „долината на спокойствието” и е най-награждаваното уиски. Създадената дестилерия през 1843 г. стига до наши дни благодарение на няколко уникални неща на своето едномалцовото скоч уиски от региона Хайлендс в Шотландия. По принцип малцовете са в "ресора" на познавачите, но 10-годишното е толкова приятно, пивко и меко, че и всеки млад консуматор би го оценил подобаващо. Уникалното е, че то може да се оцени както от младите хора, така и от световните експерти.

Първа сред първите дестилерията открива вълшебството на дъбовите бъчви именно от бърбън, където уискито добива този кехлибарен цвят, помагащ за топла зима. Бъчвите се използват само два пъти за Glenmorangie, след което се смята, че алкохолът е извлякъл максималното от ценното дърво. Първото напълване придава на питието по-силен и подчертано сладък ванилов вкус. За да се получи истинско малцово уиски, огромно значение освен вида на бъчвата има и грижата за отлежаването. Затова балансираният вкус на 10-годишното Glenmorangie е загадъчно сладко, с плодови и ванилови нотки.

По-тежката артилерия при медалиста е друга част от семейството уискитата, които след като отлежат 10 години в бъчви от бърбън, се преместват в бъчви от друг вид алкохол – шери, порто и др., за да се стигне до по-възрастните представители на малца с много богат аромат и лек нюанс на канела – 18 и 25-годишното.
И ако все още се чудиш как да осмислиш нощния weekend – Glenmorangie Original 10 Years Old с приза Gold “Best in class” с доловени 26 различни аромата ще ти помогне шампионски! От Glenmorangie считат, че на 10-тата година отлежаване уискито достига перфектния баланс между дестилата и дървесината, затова 10-годишното уиски е в основата на гамата.

Това е и представителят на семейството на малцовото уиски, който можеш да включиш в забавата. А през декември предстои да дойдат и останалите: Lasanta, Quinta Ruban, Nectar d'Or, 18-годишното и The Quarter of Century - 25-годишното.

More from View Sofia

More Food