Следва

Гениалните прости неща - Пиле балсамико

Тери Ричардсън - Провокаторът

Брутален, провокативен и вманиачен в работата си, с износени джинси, спортни обувки и много татуировки, американецът Тери Ричардсън...

All About Life преди 15 години

Брутален, провокативен и вманиачен в работата си, с износени джинси, спортни обувки и много татуировки, американецът Тери Ричардсън снима едни от най-красивите жени в света - Фей Дънъуей, Катрин Деньов, Шарън Стоун и "Спайс гърлс".





Това е човекът, който стои зад рекламните кампании на Evian, Eres, HRM, Tommy Hilfiger, Anna Molinari, Armani, Sisley, Gucci.





Снимките му се излагат в галерии в Лондон, Париж, Ню Йорк, публикуват се в списания като френския Vogue, The Face, Harper’s Bazaar, Vibe, ID и Sport Illustrated. Sisley и Тери Ричардсън обединиха сили през 1997 г. и създадоха поредица от агресивни, силно еротични рекламни кампании, които често предизвикват скандали. Заедно с Нико Амандонико шокират с еротични хард сцени.





От момента, в който майка му Ани Ломакс - прочут дизайнер му подарява първия фотоапарат, Ричардсън носи средството си навсякъде. "Обсебен съм от всичко, което правя. Представете си, че винаги, когато поканя момиче на среща, аз си вземам фотоапарата и снимам.”



Джъстин Тимбърлейк



Ашли Олсън



Дейвид и Виктория Бекъм

Син на Роб Ричардсън - един най-значимите фотографи на 60-те и 70-те години на XX век, Тери е раздвоен между рока и фотографията. "Можех да съм поп звезда и изпълненията ми винаги щяха да са начело в класациите, но...".



Наталия Водянова




За „рокграфа” Ричардсън, фотографията е рокендрол. Обект на фотосесии са приятелите му от родна Калифорния, с които съставя рокгрупата SSA.



В неговите фототворби хората са реални, обикновени и непринудени. Тези, които изглежда, че правят любов на фотографиите, те наистина правят любов, защото са или двойка или са се влюбили един в друг по време на снимките. Момичетата, които се целуват, го правят, защото така го чувстват. Иска му се да направи филм – тогава със сигурност провокацията ще е неминуема.

 

More from View Sofia

More All About Life