Следва

Вълшебните играчки на малкото бухалче

Гениалните прости неща - Пиле балсамико

Утре – среща в 18.00, след това събиране по женски и кой знае кога ще се прибереш в топлото му легло. Проблемът - как ще те...

Food преди 15 години

Утре – среща в 18.00, след това събиране по женски и кой знае кога ще се прибереш в топлото му легло. Проблемът - как ще те гледа през уикенда? Решението – подсигури си безаварийно разпускане с вечеря, която да помни дълго и да си мисли за нея, докато теб те няма.

Необходими са ти около 20 мин, за да изкупиш греха за цяла нощ. Пиле Балсамико е вариантът, в който само печелиш. И така, минаваш през любимия магазин в късните следобедни часове, грабваш кошницата и пазаруваш по списък:

4 пилешки гърди, обезкостени и без кожа
Сол и прясно смлян черен пипер
Филипо Берио зехтин Екстра Върджин
сухо бяло вино
свеж розмарин
балсамов оцет Филипо Берио

А за украса можеш да оставиш въображението си да действа с наличните зеленчуци.

Подправи добре по твой и негов вкус. 60 мл зехтин нагорещи в тигана и сотирай пилето, докато не стане златисто – кафяво. Изсипи 100 мл вино върху него. Намали огъня и добави 1 с.л. нарязан розмарин. Покрий и остави на лек огън за 15 минути или докато пилето омекне. Предстои леко запичане - махни пилето от тигана. Изсипи 1/3 от соковете от тигана и добави 3 с.л. от оцета. Сложи пилето върху гореща тава и изсипете отгоре соса.

И ако чуеш репликата:”Скъпа, кога ще излизаш отново?”, вече знай какво има предвид.

More from View Sofia

More Food