Следва

Паста от Тоскана

Спорт за бременни - За и Против

Бременност = напълняване, обездвижване, отпускане;
Бременност ≠ спорт;

All About Life преди 15 години

Бременност = напълняване, обездвижване, отпускане;
Бременност ≠ спорт;

Не е вярно – всичко зависи от теб! Просто трябва да имаш едно на ум и да се пазиш повече. Затова и ние ще ти помогнем. Кой спорт е подходящ за моментното ти състояние и как да поддържаш форма и тонус? Махни от списъка с любими дейности: Алпинизма, защото има риск от падане.

Бадминтонът е позволен, само ако е по двойки и не е много интензивен.

Баскетбол – забрави! Някой може да те блъсне…

Чудесен зимен спорт е хокеят, както и ските, но при други обстоятелства. Тенис, скуош, батуд, бокс, джудо, планинско колоездене, футбол, гребане, скално катерене – това са дисциплини, които не е добре да практикуваш, освен ако не си професионалист. И въпреки това – не рискувай! Контактните спортове нямат място в твоето „бременно” ежедневие. Ако търсиш вода – ски, гмуркане и сърф можеш да замениш с перфектни за състоянието ти плуване, водна аеробика, акваспининг и риболов (само ако ти е страст, разбира се).

Плуването е чудесен вариант за повдигане на тонуса. Условието, което трябва да спазваш е да не го практикуваш при вода с температура по-висока от 25 градуса и по-ниска от 18. Можеш да го правиш няколко пъти седмично, като сама определиш степента на натоварване. Водната аеробика, много по-безопасен вариант от „сухата” и от гимнастиката, ще ти помогне да не се отпуснеш и бременността, както и самото раждане ще минат леко. Можеш да танцуваш по малко и да ходиш пеш поне по 30 минути няколко пъти седмично, особено когато коремчето не ти позволява да правиш нищо друго.

Чудесни спортове за „тежките” месеци са пилатесът и йогата – страхотен начин за релаксация и разтягане, а има и специални йога курсове за бременни. Да не пропускаме и секса – ако това е един от любимите ти спортове, не го пренебрегвай. Близостта овладява хормоните и те кара да се чувстваш добре. Условие – практикувай го само с един партньор!

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.